16.9 C
Iași
vineri, mai 17, 2024

Vești triste despre Aura Urziceanu Ar trăi uitată într-un azil al groazei din Canada și ar suferi de Alzheimer

Must Read

Vești triste despre Aura Urziceanu, una dintre cele mai mari voci ale României din perioada regimului comunist. Artista, care va împlini curând 77 de ani, ar trăi uitată de toată lumea într-un azil public din Canada. Mai mult, ar suferi și de Alzheimer, boală care afectează gândirea coerentă și memoria.

Vești triste despre Aura Urziceanu. Artista nu ar trece prin momente tocmai bune, deoarece s-ar afla de câțiva ani buni într-un cămin amărât, uitată de toată lumea. Mai mult, s-ar confrunta inclusiv cu o stare precară de sănătate, suferind de Alzheimer.

Vești triste despre Aura Urziceanu

„E foarte greu să mai poată lua cineva legătura cu ea, fiindcă și ea a dorit foarte mult, poate prea mult, să se izoleze acolo, în Canada. Are o vârstă înaintată și din datele care se cunosc, din vorbă în vorbă, azilul în care trăiește de ceva vreme e unul destul de ponosit! Trăiește în condiții greu de imaginat”, au declarat anumite persoane, pentru Cancan.ro.

La scurt timp după ultimul concert susținut în România, pe scena Sălii Palatului din București, în aprilie 2010, alături de Johnny Răducanu și Duke Ellington Orchestra, celebra solistă a anunțat pe rețele sociale că „renunță definitiv la contactul cu Țara Românească”.

Anunțul a venit în martie 2011 și a fost motivat de încercările anumitor persoane care în opinia acesteia i-ar fi modificat intenționat profilul de pe Wikipedia, acolo unde ar fi fost strecurată informația că e de origine romă, lucru pe care ea l-a contestat categoric.

În același mesaj public, Aura Urziceanu anunța și că renunță la cetățenia română! În plus, a cerut și TVR „să retragă toată arhiva sa muzicală”, iar radiourile să nu-i mai difuzeze muzica.

Artista a părăsit definitiv România în iunie 2010, pentru Canada, acolo unde a trăit o vreme alături de soțul ei, Ron Rully, și el cunoscut instrumentist de muzică de jazz, care s-a stins însă în urmă cu opt ani. Fiul celor doi, Elia Cristopher, are 46 de ani și trăiește la Londra, departe de mama sa, cu care nu s-a împăcat întotdeauna foarte bine.