20.5 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Romania este legata de Turcia prin tuneluri sub Marea Neagra

Must Read

Exista tuneluri sub Marea Neagra care se presupune ca leaga Romania de Turcia. Aceste presupuneri au si cateva atestate scrise precum o cronica scrisa inainte de primul razboi mondial unde se precizeaza ca taranii dobrogeni cresteau oi si le transportau prin aceste tuneluri lungi de mii de kilometri pentru a le vinde in Turcia. Inainte de marele razboi, dobrogenii cresteau mii de oi pentru a face negot cu Imperiu Otoman. Cronica atesta ca acestia castigau bani buni din exportul de oi care nu se realiza nici pe uscat, nici pe apa ci prin tuneluri sub Marea Neagra.

Daca este sa dam crezare acestei cronici veche de peste 100 de ani, exista doua tuneluri lungi de kilometri care traverseaza Marea Neagra si pornesc din fostul Cadrilater si din Dobrogea. Taranii utilizau aceste tuneluri pentru a transporta oile si a le vinde in tarile din peninsula Asia Mica si in imperiul Otoman.

Pana acum nu se stie de ce exista tuneluri sub Marea Neagra cine le-a construit si care era scopul lor inainte ca taranii sa le foloseasca drept rute de export. Cand a inceput marele razboi gurile tunelurilor au fost astupate din motive de siguranta si au fost bine pazite pentru a nu avea parte de atacuri surpriza. Se spune ca regimul comunist stia despre aceste tuneluri si le tinea sub atenta supraveghere insa ramane aceeasi intrebare, de ce existenta lor este invaluita in mister si ascunsa?

Aceste tuneluri sub Marea Neagra se extind iar o noua cale de acces a fost descoperita de soldatii care se aflau la munca in concentrare la Canalul Dunare-Marea Neagra. Aceasta gura de tunel se afla intr-un cimitir din Murfatlar iar detinutii au folosit tunelul pentru a trece spre Bulgaria de mai multe ori. Ceea ce face acest subiect sa fie interesant este faptul ca tunelurile au fost construite cu mult inainte de era noastra de catre civilizatii suficient de avansate pentru a putea gandi si proiecta astfel de tuneluri complexe si rezistente. Intrebarea ramane, ce s-a intamplat cu acea sau acele civilizatii si de ce nu stim mai multe despre existenta la astfel de tuneluri?