17.4 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Un copil de 4 ani s-a încuiat în casă şi a refuzat să le mai deschidă părinţilor. Pompierii l-au găsit uitându-se la desene animate

Must Read

Incident tragi-comic în Ploieşti. Un copil în vârstă de 4 ani s-a încuiat în casă şi a refuzat să le mai deschidă uşa părinţilor. Când au intrat pompierii, băiatul se uita la desene animate.

Un copil în vârstă de 4 ani s-a încuiat în casă și a refuzat să mai deschidă ușa părinților. Au intervenit pompierii prahoveni, care au intrat pe geamul de la balcon în locuință și l-au găsit pe copil uitându-se la desene animate.

Copilul, găsit de pompieri uitându-se la desene animate

Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Ploieşti au fost solicitaţi, joi, 2 noiembrie 2023, să pătrundă într-un apartament din municipiul Ploieşti în care un copilaş de patru ani s-a încuiat şi nu mai dorea să deschidă uşa pentru părinţi.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea intervin pentru deblocarea unui copil aflat singur acasă, care nu răspunde la uşă, posibil inconştient (N.G. 12 ani, în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe Aleea Muzicii). Este vorba despre patru echipaje de la Garda de Intervenţie Râmnicu Vâlcea cu un SMURD, un ASAS, o Descarcerare şi un ASCM”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU, Cătălin Popescu.

În final, pompierii au decis ca, în loc să spargă uşa, să folosească scara de pe ASCM – maşina dotată pentru astfel de intervenţii, apartamentul fiind situat la etajul unu. L-au găsit pe copil în casă. Rămăsese blocat într-una din camere şi nu avea asupra lui nici telefonul.

„S-a reuşit pătrunderea în apartament prin balcon, cu ajutorul unei scări de fereastră. Minorul este în siguranţă. Rămăsese blocat într-una din camere şi nu avea posibilitatea să deblocheze uşa principală, astfel încât mama sa să poată pătrunde în apartament”, au mai precizat pompierii.

Micuțul nu a fost speriat de apariția pompierului în locuință, pe geamul de la balcon. Copilul a fost găsit în casă liniștit, uitându-se la desene animate, la televizor, potrivit Mediafax.

După deblocarea ușii de la intrarea în locuință, copilul a ieșit împreună cu pompierul, purtând casca de pompier.