16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Pensia rușinoasă pe care o încasează Tora Vasilescu. Marea actriță a României muncește în grădină pentru mâncare: „Nu vă e rușine!”

Must Read

Tora Vasilescu, una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe din România, a vorbit despre pensia pe care o primește, după ce a petrecut mai bine de jumătate de secol pe scenă. Iată ce venit lunar încasează de la statul român.

Ce venit lunar încasează Tora Vasilescu

Teodora Vasilescu este un nume extrem de cunoscut în rândul românilor de pretutindeni grație carierei sale de excepție. După ce a petrecut mai bine de 45 de ani pe scenă, jucând în o mulțime de filme, seriale și spectacole de teatru și a fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România, actrița a ales să se retragă din lumea cinematografiei.

Ajunsă acum la 72 de ani, îndrăgita artistă se bucură de vârsta pensionării, dar nu același lucru îl poate spune și despre venitul pe care îl încasează.

Cum reușește să se întrețină

Tora Vasilescu primește lunar puțin peste 2.300 de lei, după ce a muncit zeci de ani pe marile scene ale României. Într-un interviu acordat pentru Antena 3, vedeta a dezvăluit cum reușește să se descurce cu pensia lună de lună.

”E adevărat că am o pensie rușinoasă. Așa ne-au răsplătit pentru faptul că am fost soldățeii în serviciul comandant? Am 2.350 de lei pensie de la teatru. (…)

Noroc că mi s-a pus un microfon în gură și am avut ocazia. Dar ce facem? Ce fac bătrânele de pe strada mea? Oamenii pentru care am jucat și am adus bucurie. Mă rog, suntem ultimi mohicani (..)

Am grădină, e adevărat, am solar, muncesc și îmi pun la congelator legumele toată vara”, a spus îndrăgita actriță.

A avut mari probleme cu facturile

După o viață petrecută pe scena teatrului românesc, răsplata muncii este una infimă. Așadar, bătrânețea nu este una lipsită de griji, iar asta pentru că pensia pe care o primește este mult prea mică pentru vremurile în care trăim.

În trecut, marea doamnă a teatrului și filmului românesc s-a plâns în mai multe rânduri de faptul că facturile sunt o adevărată corvoadă. A avut de plătit chiar și 7.000 de lei pentru o factură la curentul electric.

”Nu am ieșit să vorbesc despre problemele mele. Mesajul e că românii nu-și pot plăti facturile din salariu sau din pensii. Este exclus!

De 3 ori au evaluat. Prima a fost de 5.000, a doua de 1.700 a treia de 7.000 de lei. Nu au spus nimic. Ce ei vorbesc cu noi? Suntem cantitate neglijabilă, normal! Îți vine factura și plătește (..)

Să facă economie din aceste lucruri, să facă economie din smecherii care au luat electricitatea ieftin şi au vândut-o scump. Vorbesc în numele oamenilor!”, a mai spus Tora Vasilescu, care a subliniat că până acum şi-a plătit integral facturile, inclusiv pe cea de 7.000 de lei grație economiilor pe care le-a tot strâns.