22.4 C
Iași
luni, iulie 15, 2024

Povestea lui Niculae, românul plecat la muncă în Italia și care a ajuns să doarmă pe străzile din Rimini

Must Read

Niculae a plecat în Italia în speranța unui trai mai bun, dar a ajuns în situația în care doarme pe străzile din Rimini. Alături de alte persoane care nu-și mai permit un acoperiș deasupra, românul trebuie să îndure frigul și să trăiască din mila trecătorilor. O rază pe speranță a răsărit pentru bărbat, după ce un italian a decis să-i sară în ajutor.

Mai bine de 8 milione de români au plecat peste hotare, atrași de salarii mai mari și beneficii. Unii au reușit să dea lovitura, dar sunt și cazuri nefericite, așa cum este cel al lui Niculae, în care planul din țară nu a s-a potrivit deloc cu cel din afară.

„Eram în centrul orașului pentru niște treburi, l-am văzut pe acest domn întins pe stradă și părea că nu se simte prea bine. M-am apropiat să văd dacă are nevoie de ajutor”, spune cel care l-a găsit pe stradă.

Ajutor pentru Niculae, românul plecat peste hotare

Un cetățean l-a văzut pe Niculae și a tras un semnal către autoritățile din Rimini, spre a-i găsi un loc lui Niculae. El a vrut să-i dea bani, dar a fost refuzat de român. A dorit să ia doar un ceai fierbinte care să-i mai aline frigul. I-ar plăcea dacă ar avea un loc de la stat în care să-și poată face o baie și să aibă parte de căldură. Are probleme de sănătate:

„Dacă mă puteți ajuta să fac un duș și să găsesc cazare municipală, în curând va începe iarna și am probleme de sănătate. Vă rog să mă ajutați”, spune românul care stă pe străzile din Italia.

Ce s-a întâmplat după ce povestea a devenit virală

La scurtă vreme după ce povestea a fost publicată, a reușit să adune sute de reacții pe rețelele de socializare, dar și ajutor. Mulți s-au oferit să-i dea lui Niculae atât un loc de muncă, cât și un adăpost deasupra capului.

„Rimini este un oraș grozav, un oraș al culturii, al evenimentelor și al turismului. Cu toate acestea, nu trebuie să fim insensibili la durerea și nevoile acestor oameni. Să nu privim în altă parte și apoi să observăm aceste situații doar dacă există un apel social. Și este sarcina politicii, a majorității și a opoziției să lucreze în sinergie pentru a găsi soluții la aceste situații critice”, spune italianul despre situația din orașul său.

Așadar, inițiativa cetățeanului de a face un bine a dus la un rezultat. Rămâne de văzut dacă cei care i-au făcut promisiuni vor reuși să se și țină de cuvânt și chiar să-l ajute.