17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

Medic român decedat în străinătate, mesajul tulburător al mamei: „Ne-ai lăsat devastați, la pământ pentru totdeauna”

Must Read

Traian Savu, un medic chirurg de naționalitate română, în vârstă de 44 de ani, care profesa la Spitalul Universitar din orașul francez Montpellier (Occitania), a decedat joi, 29 septembrie, după ce a căzut de pe bicicletă într-o stație de tramvai de pe bulevardul de Lodève, informează Midi Libre.

Teribilul accident a avut loc în jurul orei 7:30, în stația de tramvai Arceaux, de pe linia 3. Românul a suferit o căzătură puternică în timp ce se deplasa pe bicicleta ale cărei roți s-au blocat între șinele de tramvai. Conaționalul nostru profesa ca specialist în chirurgie plastică, estetică reparatorie și microchirurgie în cadrul secției de arși a Spitalului Lapeyronie.

În momentul când s-a produs tragedia, medicul român se afla în drum spre gara Saint-Roch a SNCF (Compania națională de căi ferate de stat a Franței), pentru a face de gardă la Spitalul Universitar din Nîmes (Occitania), unde ținea locul altcuiva.

Era o călătorie pe care o făcea în fiecare zi când lua trenul spre Nîmes, coborând de la Cité Astruc la Cours Gambetta dimineața, și seara în sens invers. Traian lasă în urmă o văduvă îndurerată, de profesie asistentă medicală, și doi copii micuți cu vârstele de numai trei luni și doi ani.

La aflarea tragicei vești, o adevărată undă de șoc a cuprins secția de arși a Spitalului Universitar Lapeyronie. „A fost un medic dedicat și pasionat de chirurgia reconstructivă. Am petrecut sute de ore împreună îngrijind bolnavii, victime ale arsurilor și salvând vieți. A fost un chirurg foarte apreciat de echipa sa”, a mărturisit dr. Farid Bekara, teribil de întristat.

De la această tragedie, lumea a început să vorbească. Localnicii, inclusiv comercianții martori ai căzăturilor aproape zilnice ale bicicliștilor, au alertat despre pericolul uriaș al acestei porțiuni de drum extrem de frecventată de mașini, camioane, scutere, motociclete, trotinete electrice și biciclete.

Un afiș postat pe trunchiul unui copac de pe bulevardul Lodève, nu departe de stația Arceaux, o confirmă: Sarah și Lionel caută victime ale accidentelor.

Pe 20 august anul trecut, o roată a bicicletei lui Lionel a fost prinsă între șine, acesta a căzut și a ajuns la camera de urgență a clinicii Beau Soleil din apropiere, unde medicii primesc de mai multe ori pe lună bicicliștii răniți.

„Parcurg zilnic bulevardul ca să merg la serviciu și am avut un accident grav la stația de tramvai Arceaux. Am o cicatrice la buză de la accident și mi-am spus ca trebuie făcut ceva”, a spus Lionel.

Împreună cu Sarah, o altă biciclistă frecventă a bulevardului, au pus afișe pentru a strânge mărturii. „Obiectivul a fost să se avertizeze asupra periculozității locului. Am aflat de accident cu mare emoție. Sper să ținem cont de el în viitor”, a explicat Lionel.

Întrebarea care se pune se referă la motivul acestor victime de a circula pe șinele liniei 3 a tramvaiului, sfidând o interdicție? Evident, aceștia au avut motive întemeiate, deoarece pistele de biciclete, prea înguste și prost proiectate, sunt obturate în mod regulat de dube de livrare sau camioane care lucrează la locuințe particulare.

Bicicliștii denunță existența acestei piste prea înguste care se oprește brusc, trimițându-i pe trotuarul unde sunt pietoni sau pe lângă refugiul tramvaiului a cărui bordură a fost cea de care chirurgul român s-a lovit cu capul în acea fatidică dimineață de joi.

Extrem de îndurerată, Silvia Savu, mama lui Traian, a postat un mesaj pe Facebook în care își exprimă durerea pentru trecerea în neființă a iubitului său fiu:

„De ziua mondială a inimii, inima ta caldă, bună și veselă, a încetat să mai bată. Ai plecat și ai lăsat numai lacrimi, durere și amintiri frumoase despre minunatul om, fiu, soț, frate, tată, prieten, coleg, profesionist. Ne-ai lăsat schilodiți, devastați, la pământ pentru totdeauna. N-ai avut răbdare să afle copiii tăi cât de minunat, de unic, de valoros, de iubitor este papa!”