18.2 C
Iași
duminică, mai 19, 2024

Cum să conduci fără griji în sezonul rece. Ce trebuie să faci atunci când ești la volan și circuli în condiții de iarnă

Must Read

Cum să conduci fără griji în sezonul rece. Ce trebuie să faci atunci când ești la volan și circuli în condiții de iarnă? Atunci când pleci la drum în sezonul rece este important să știi ce ai de făcut în condinții de iarnă. Zăpada, viscolul, poleiul, ceața, toate acestea îngreunează condusul unei mașini. Mai mult, dacă nu circuli prudent, se pot întâmpla mult mai ușor evenimente neplăcute.

Conducerea în condiții de iarnă poate fi provocatoare din cauza carosabilului alunecos și a condițiilor meteorologice adverse.

Cum să conduci fără griji în sezonul rece. Ce trebuie să faci atunci când ești la volan și circuli în condiții de iarnă

Pentru a conduce în siguranță în sezonul rece, iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont când vrei să pleci la drum:

Pregătirea vehiculului. Asigură-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă, având anvelope de iarnă sau anvelope de sezon corespunzătoare. De asemenea, este important să verifici bateria, sistemul de încălzire, sistemul de frânare, lichidul de parbriz și nivelul de ulei.Respectă limitele de viteză. Circulă cu viteză redusă în condiții de iarnă. Adaptează viteza la condițiile de drum și menține o distanță mai mare față de vehiculele din fața ta. Evită accelerările și frânările bruste pentru a preveni derapajele.Utilizează corect tehnicile de condus. Utilizează corect frâna motorului și frâna de picior. Atenție la frânarea pe gheață sau zăpadă. Evită suprafrânarea în curbe sau înaintea coloanelor de oprire. Acest lucru poate provoca derapaje.Fii pregătit. Ia cu tine un kit de iarnă, care ar putea include lopată, sare sau nisip pentru a te ajuta în cazul în care rămâi blocat sau aluneci de pe drum. Păstrează o pătură sau sac de dormit în mașină în cazul în care trebuie să aștepți asistență.Respectă regulile de circulație. Respectă toate regulile de circulație, semnalele de circulație și regulile de prioritate.

Conducerea în condiții de iarnă necesită prudență și răbdare. Dacă condițiile devin prea periculoase, este mai bine să amâni călătoria sau să utilizezi transportul public dacă este disponibil.