18.2 C
Iași
duminică, mai 19, 2024

Prognoza meteo a fost modificată. Cum va fi vremea de Crăciun în România

Must Read

Mai sunt doar câteva săptămâni din toamnă și deja românii își fac planuri pentru sărbătorile de iarnă. Însă, așa cum sunt obișnuiți românii, Crăciunul este mai frumos cu zăpadă.

Se pare că în iarna lui 2023, românii vor avea parte de ceva zăpădă chiar înainte de Crăciun. Meteorologii Accuweather au anunțat că va ninge chiar în săptămâna ce precede Crăciunul în București și în alte localități din țară.

Însă, chiar dacă ne vom putea bucura de ceva zăpăda chiar înainte de Crăciun, România va trece printr-o iarnă în care temperaturile cu minus vor fi rare, cu valori peste cele medii înregistrate în ultimii ani.

Din nefericire, prognozele meteorologice pe termen mediu, realizate de două mari institute europene, arată că iarna va fi cu foarte puțină zăpadă.

În luna decembrie temperatura aerului va fi cu un grad, chiar și cu un grad și jumătate mai cald decât media. În plus, vor fi fluctuațiile mari de temperatură de la o zi la alta.

Cum va fi vremea în iarna 2023 – 2024

În luna decembrie vor fi atât perioade cu temperaturi foarte ridicate, cât și perioade cu zile geroase.

Deși regimul de precipitații în lunile de iarnă este în general unul mai scăzut decât în lunile de toamnă, sunt posibile cantități care să depășească 40 – 50 de litri pe mp, în special în zonele de munte.

Luna ianuarie este luna din an cu temperaturile cele mai scăzute. Frecvent, temperaturile vor fi negative, atât ziua cât și noaptea. Chiar și așa, sunt posibile perioade în care vremea să se încălzească și să apară valori în jurul a 20 de grade Celsius.

Chiar dacă ultimele ierni au fost unele blânde și ultimele estimări arată că vremea se încălzește, specificul de iarnă al țării noastre arată că pot apărea episoade de vreme severă, cu viscol și ger.