10.2 C
Iași
duminică, mai 19, 2024

Amendă uriașă dacă locuiești la curte! Reguli de care trebuie să ții cont neapărat

Must Read

Amendă uriașă dacă locuiești la curte! Trebuie să știi că atunci când stai la curte este nevoie să respecți mai multe reguli, mai ales dacă ai animale de companie pe care le ții afară. 

Mai mult decât atât, dacă nu ții cont de legile în vigoare, te poți alege cu amenzi uriașe.

Așadar, potrivit legii, câinii care sunt ținuți în aer liber au nevoie de spațiu suficient de mișcare. Iar dacă este legat, câinele trebuie să aibă lanțul de minim doi metri lungime. Totodată, și în ceea ce privește cușca câinelui există câteva reguli: aceasta trebuie să aibă o dimensiune potrivită pentru talia animalului, astfel încât acesta să se poată întoarce în ea și de asemenea, să poată să stea și în picioare.

De asemenea, pentru ca patrupedul se poată să facă mișcare, stăpânul trebuie să îi ofere și un loc generos în curte, fiind nevoie de o suprafață minimă de șase ori mai mare decât cea a cuștii, care trebuie să fie împrejmuită.

Amendă uriașă dacă locuiești la curte! Reguli de care trebuie să ții cont neapărat

Potrivit legislației în vigoare, cei care rănesc sau schingiuesc animalele riscă închisoarea. Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, actualizată în 2023, prevede că constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă:

uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;organizarea de lupte între animale sau cu animale;folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;rănirea sau schingiuirea animalelor;intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

Citește și: Atenție români! Amendă de până la 20.000 de lei dacă locuiești la casă și nu faci un anumit lucru!