14.2 C
Iași
duminică, mai 19, 2024

O mai știți pe Sorina, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români stabilită în America? Copila s-a schimbat radical și este în pragul adolescenței 

Must Read

În urmă cu patru ani, toată România era cu ochii pe Sorina, fetița din Baia de Aramă, crescută de un asistent maternal și adoptată de o familie de români, stabilită în America. 

În urmă cu 4 ani, felul în care fetița de doar 8 ani a fost smulsă de autorități din brațele familiei care a crescut-o a generat un val de critici. Sorina a fost luată atunci de autorități din casa asistentului maternal din Mehedinți care a crescut-o, fiind adoptată de o familie de români din SUA, familia Săcărin, care a fost acuzată de rele intenții. Momentul plecării fetiței a fost filmat de apropiații familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum fetița plânge în timp ce procurorul încearcă să o ducă la mașină.

Însă, de la acel moment controversat au trecut aproape patru ani, iar acum Sorina Săcărin urmează o școală de muzică unde studiază pianul și vioara. A învățat să înoate, să meargă pe bicicletă, vorbește foarte bine limba engleză și, în general, s-a adaptat bine la noua ei viață.

O mai știți pe Sorina, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români stabilită în America?

Asistenta maternală care a îngrijit-o pe Sorina (Mariana Șărămăt) era în stare de orice pentru a-i convinge pe părinții adoptivi să renunțe la demersurile inițiate. Mariana Șărămăt se folosea de tot felul de mijloace pentru a o manipula pe copilă, în speranța că aceasta va refuza să plece departe de țară cu părinții săi legali, care au reușit să obțină în instanță custodia ei.

După discuții lungi și deschise cu fetița, mama ei adoptivă a descoperit adevăruri dureroase despre chinurile pe care aceasta le-a îndurat la Baia de Aramă. ”Sorina avea o frică de autorități. În permanență, la Baia de Aramă, era învățată să aibă un anumit comportament față de angajații de la DGASPC, care erau cei ce urmau să „o ia”.

Copila s-a schimbat radical și este în pragul adolescenței

Însă, acum totul s-a schimbat, iar copila s-a intergrat perfect în familia adoptivă.

”Sorina a devenit imediat o parte din familie. S-a adaptat imediat la noua ei viață, unde a înțeles cât de important este să ai încredere în tine, să îți propui să realizezi ceva și să faci tot ce poți pentru a îndeplini ce ți-ai propus. Este fericită și înflorește văzând cu ochii”, a declarat Ramona Săcărin pentru Newsweek.

De când face parte din familia Săcărin, Sorina a învățat foarte multe lucruri: știe să înoate, să cânte la mai multe instrumente, să meargă pe bicicletă și stăpânește limba engleză. Cei doi frați, Ava și Adam, sunt partenerii perfecți de joacă.

”Sorina se înțelege bine cu fratele și sora ei. Ava o ajută mult cu pianul și vioara, o ajută când are nevoie pentru școală, merg împreună cu bicicletele și la piscină și încearcă amândouă să mă convingă să mai adoptăm încă o pisică, un iepure… noi având deja doi câini și trei pisici. Sorina și Adam au o relație extrem de specială și se ajută unul pe altul, când cu engleza, când cu româna. Toți trei copiii sunt foarte apropiați și se iubesc mult unul pe altul”, a mai spus Ramona Săcărin.

Deși a părăsit România în 2019, familia asistentei maternale nu a uitat-o, iar soțul acesteia, Vasile Șărămăt, publică des imagini cu ea în mediul online. Pe contul său de Facebook sunt o mulțime de fotografii de când Sorina era mică și era în grija lor, dar și poze recente, cu ea la 12 ani, scrie divahair.ro.