22.4 C
Iași
luni, iulie 15, 2024

Un român, campion european la găini! A învins reprezentanți din Italia, Germania și alte șase țări europene

Must Read

Într-o impresionantă demonstrație de măiestrie în domeniul aviculturii, Radu Tuștean, un pasionat crescător de găini din Lugoj, a fost încoronat campion european cu un exemplar remarcabil de găină din rasa Orpington Rossenkam, în cadrul expoziției continentale specializate care a avut loc în orașul Mulhouse din Franța, la sfârșitul lunii octombrie.

Exemplarul românului a impresionat juriul, obținând un scor de 95 de puncte pentru caracteristicile sale excepționale, relatează Express de Banat.

De asemenea, Ioan Hoban, un alt crescător din Lugoj, a fost onorat cu titlul de vicecampion european, prezentând două în concurs două găini „Orpington”, una galbenă cu creasta normală și cealaltă cu creasta bătută, fiecare primind tot 95 de puncte.

Ambii români au reprezentat cu mândrie clubul A.S. „Fauna” – Cerc Militar Lugoj.

Evenimentul a atras un număr impresionant de 8.450 de păsări de rasă, printre care porumbei, găini, canari, dar și iepuri, hamsteri și broaște țestoase, concentrându-se în special pe rasa Orpington, cu 765 de exemplare prezentate de crescători din opt națiuni europene: Franța, Belgia, Danemarca, Olanda, Germania, Italia, Suedia și România.

În paralel, orașul Vârșeț din Serbia a fost gazda unei expoziții de club cu participare internațională, desfășurată între 27 și 29 octombrie, unde crescători din Serbia, Croația, Bosnia Herțegovina, Muntenegru și România și-au etalat cele mai frumoase exemplare de porumbei, găini, rațe, gâște, papagali și iepuri.

Clubul A.S.C „Porumbelul 1929” Lugoj a participat cu 64 de porumbei, contribuind la totalul de 1.616 de păsări prezentate de 177 de crescători.

Opt dintre crescătorii lugojeni au fost încununați cu titlul de campioni pentru diferite rase de porumbei, confirmând încă o dată prestigiul și expertiza regiunii în avicultură.

Aceste realizări subliniază nu numai pasiunea și dedicarea crescătorilor de păsări din Lugoj dar și excelența și recunoașterea internațională pe care și-au asigurat-o în acest domeniu competitiv.