18.2 C
Iași
duminică, mai 19, 2024

Motivul pentru care nu ar mai trebui să îți pui lapte în cafea niciodată

Must Read

De ce nu ar mai trebui să îți pui lapte în cafea niciodată? Potrivit cercetărilor, consumul de cafea cu lapte poate diminua absorbția antioxidanților din cafea, în special a acidului clorogenic, reducând astfel beneficiile acestora pentru sănătate.

Însă, adăugarea laptelui în cafea este o preferință personală și există beneficii pentru ambii compuși. Cu toate acestea, există unele motive pentru care ar trebui să reduci sau să eviți adăugarea laptelui în cafea.

Motivul pentru care nu ar mai trebui să îți pui lapte în cafea niciodatăConținutul de calorii. Laptele conține calorii, deci dacă adaugi lapte în cafea în mod regulat, poți adăuga și calorii suplimentare în dieta ta. Acest lucru poate fi o preocupare pentru cei care încearcă să-și mențină sau să-și reducă greutatea.Alergii sau intoleranțe la lactoză. Dacă ești alergic la lactoză sau ai intoleranță la lactoză, adăugarea laptelui în cafea poate provoca disconfort abdominal și alte simptome neplăcute.Sensibilitate la produsele lactate. Unele persoane pot avea sensibilitate la produsele lactate și pot simți disconfort gastrointestinal sau alte efecte neplăcute după ce consumă lapte în orice formă.Aroma fresh de cafea neagră. Adăugarea laptelui în cafea poate acoperi aromele naturale ale cafelei. Cei care apreciază aromele bogate și complexe ale cafelei negre pot prefera să o bea simplă.

Cu toate acestea, este important să menționăm că laptele adăugat în cafea poate aduce și unele beneficii. Aportul de calciu și proteine din lapte poate fi benefic pentru sănătatea oaselor și musculaturii, iar laptele poate atenua gustul amar al cafelei pentru cei care nu sunt obișnuiți cu acest gust.

Dacă dorești să reduci conținutul de calorii, poți alege variante mai sărace în grăsimi, cum ar fi laptele degresat sau alternativa la lapte fără lactoză. Dacă ai intoleranță la lactoză sau alergie la lapte, poți lua în considerare alternative vegetale, cum ar fi laptele de migdale, de soia sau de ovăz.