29.3 C
Iași
miercuri, iulie 17, 2024

Margareta Pâslaru, de nerecunoscut la 80 de ani. Ce s-a ales de marea artistă a României: „Și eu mă schimb”

Must Read

Margareta Pâslaru este o legendă vie care, la 80 de ani, încă ne surprinde. Totuși, artista este de nerecunsocut la cei 80 de ani ai săi. Anii și-au pus amprenta asupra sa, însă nimic nu o oprește să își continue pasiunea.

Margareta Pâslaru, una dintre cele mai longevive artiste din România, a devenit o adevăratp legendă a muzicii și filmului românesc. Cântăreața în vârstă de 80 de ani a fost surprinsă ultima dată în spațiul public chiar recent. Eleganța de care dă dovadă chiar și acum este răvășitoare.

Margareta Pâslaru, lecție de eleganță la 80 de ani

O personalitate complexă a culturii românești, Margareta Pâslaru, în vârstă de 80 de ani, este câștigătoare a numeroase premii în țară, dar și în străinătate. De-a lungul Concursului de Creație și Festivalului de muzică ușoară Mamaia (1963-1976), i s-au încredințat 38 de melodii în numai 8 ani.

Marea solistă a României a impresionat încă de la începutul carierei sale prin talentul cu care a fost înzestrată, dar în care a și investit foarte mult. Margareta Pâslaru a cucerit aproape instant inimile românilor cu melodiile specifice muzicii ușoare-pop. Deși a fost extrem de apreciată pentru talentul său muzical, marea artistă a întors mereu privirile și prin aparițiile sale fizice. Artista a fost mereu atentă la felul în care se îmbracă, cum se machiază și cum se coafează. De asemenea, mereu a acordat o atenție sporită accesoriilor nelipsite.

În ultimii ani, Margareta Pâslaru a fost mai absentă din spațiul public. Cel mai recent a fost văzută în public în această primăvară, pe data de 28 martie, când a lansat materialul discografic promis, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la magazinul Muzica din Capitală. Prin discul de anul trecut, artista a aniversat alături de publicul prezent la evenimentul din București șase decenii și jumătate de activitate neîntreruptă în industrie.

„Mă bucur! Este splendid că au venit mai multe generații să mă vadă. Mulți tineri care mi-au adus flori, copii care îmi ascultă muzica. Pentru că v-am adus muzică nouă ca să ascultați, pentru că, vedeți, toate piesele au suflul prezentului. Și eu mă schimb și trăiesc la momentul prezent, lucrez la timpul prezent și de asta cred că se simte acest suflu nou. Nu are rezonanța de altădată”, le-a spus Margareta Pâslaru invitaților de la evenimentul organizat în primăvara anului curent în Capitală.

Invitată la Tic Talk cu Oana Tache, de la Virgin Radio, artista a declarat că încasările de pe urma lansării noului album „Timpul nu moare – 65 de ani în showbiz” vor fi redirecționate spre o cauza nobilă – „Ambulanța pentru monumente”, unul dintre proiectele pe care Margareta Pâslaru le susține.

„Sunt tineri arhitecți care fac minuni în toată țara și m-a impresionat extraordinar ce am aflat pe Facebook despre ei”, a declarat artista. Întrebată dacă este conștientă că este o legendă vie, ea a oferit un răspuns modest, ce ar trebui să fie ca o lecție pentru artiștii tineri: „Nu am timp să mă gândesc la aceste lucruri. Sunt bucuroasă pentru faptul că pot să lucrez. Mă trezesc de dimineață cu o idee și – fuga – la Andrei Kerestely la telefon: mai am o piesă! Este o pasiune, pur și simplu”.