17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

La munte a venit iarna, este frig și ninge de ore bune. La Rânca s-a depus deja strat de zăpadă

Must Read

Iarna se apropie cu paşi repezi! Mai ales în zonele montane, unde a început deja să se aşeze un strat subţire de zăpadă. În staţiunea Rânca, din Gorj, a nins toată noaptea.

Ca să nu mai fie luate prin surprindere de iarnă, autorităţile din Braşov s-au mobilizat deja. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri a pregătit peste 60 de utilaje de deszăpezire, dotate cu lamă și răspânditor de sare, care vor interveni atât preventiv, cât și în caz de lapoviță și ninsori.

În plus, în depozite se află aproape 13 mii de tone de sare și peste 360 de tone de clorură de calciu, folosite pentru a deszăpezi și a curăța gheața de pe șosele.

Infotrafic: în zona montană înaltă este ninsoare slabă

Centrul Infotrafic anunță că sâmbătă dimineață pe numeroase șosele din România carosabilul este umed deoarece plouă. De asemenea, șoferii care se îndreaptă către zonele montane înalte sunt avertizați că există ninsori slabe.

Șoferilor li se recomandă să ruleze cu viteză adaptată condițiilor de drum, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să crească distanța între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcției și să nu staționeze pe banda de urgență a autostrăzilor. Totodată, șoferii sunt avertizați să nu oprească pe marginea șoselei în zone cu copaci mari deoarece rafalele de vânt pot doborî arborii.