31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

„La mine a fost un șoc venirea în București”

Must Read

Pavel Bartoș pare că are o viață de poveste, cu o carieră solidă în teatru, televiziune, dar având și o familie superbă.

Însă, dincolo de succesul din prezent, Pavel Bartoș a luptat din greu pentru a avea o viață așa cum și-a dorit.  După ce tatăl său a murit, Pavel s-a angajat ca zilier în domeniul construcțiilor. Mai mult, Pavel a fost nevoit să câștige bani pentru familia sa, astfel că nu a avut de ales și a lucrat într-o mulțime de domenii.

”Am fost pus în fața faptului împlinit și a trebuit să găsesc soluții. A trebuit să devin bărbatul familiei. A trebuit să iau situația pe moment. Atunci, noi nu aveam noțiunea de bonă. Și era ceva firesc. E nedrept, dar poți tu să decizi aceste lucruri? 

Multă lume zice „când ai realizat tu că vrei la teatru”? Că atunci era, te angajezi și aduci venit în casă. Rudele lui tata lucrau în construcții și au zis „hai aici”. Dar mi-am dat seama că nu-mi place, dar am făcut-o, că trebuia să îi ajut pe ai mei. 

Am învățat (de la oamenii de pe șantier n. red.) să îi admir pe cei cărora le place munca fizică. Și când m-am dus în Cluj am lucrat non-stop noaptea și ziua mergeam la facultate. La ora de balet dormeam. Până mi-au zis profesorii „băi, trebuie să alegi”. Am fost și ospătar. Am lucrat într-un chioșc. Eu în două cămăși am făcut tot liceul”, a povestit actorul, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, al lui Mihai Morar.

Pavel Bartoș: „Când a venit mama în vizită la mine mi-a zis: Tu în ce vizuină stai?”

Pavel Bartoș a mai povestit și despre cât de greu i-a fost atunci când s-a mutat în București.

”Am venit în București în anul 2001, era o vreme în care eu credeam că pot face orice, oricând. Prima dată am fost la un matinal la TVR, după am început să apar în seriale. Pe Acasă TV am învățat cum se face televiziunea cu adevărat, pentru că în școală nu învățai mare lucru. Îmi amintesc că eram cu Papadopol, Cristina Cioran și ne distram atât de mult, pentru că atunci nu exista presiunea raitingului. Când am început să jucăm în telenovele era ceva wow pentru toată lumea, parcă făceam prostituție. Eu am zis că îmi fac meseria și atâta tot.

Îmi amintesc că în primii ani de București mă rugam de cei care plecau prin turnee să mă lase să stau și eu câteva zile pe la ei. Stăteam cinci zile la cineva, două zile la altcineva. În primele trei luni de București am stat pe unde am apucat, stăteam la actori mai în vârstă, prin cameră la cei care plecau la treabă, nu aveam ce face.

„La mine a fost un șoc venirea în București”

La un moment dat, Dorina Lazăr a văzut că îmi căutam chirie mai ieftină și mi-a spus de o colegă de-a noastră că are o soră, stă într-un bloc și mai sus are o cameră unde pot să stau. Mi-a spus că este la câteva minute de unde trebuia eu să ajung, ceea ce era minunat, pentru că mergeam pe jos și nu mai dădeam bani pe transport.

La mine a fost un șoc venirea în București. Plecând de la două salarii pe care le câștigam în Timișoara, jucam și la teatre, câștigam și la operă, erau salariile bunicele. În București am venit pe un singur salariu, la Odeon. Și eu nu am venit pe categoria pe care am fost la Timișoara. Acolo am fost pe prima categorie. În București am venit pe a patra categorie, unde era loc, salariul fiind mult mai mic.

Când am ajuns la blocul unde trebuia să locuiesc, am rămas surprins. Era o cămăruță atât de mică, că avea loc doar patul. Din pat coborai direct afară. Aveam și bucătărie și un duș, dar eram atât de fericit.

Chiar și mama a rămas surprinsă, care mama a trecut prin situații nasoale, care a trăit la țară și știa cum e să stai în casă cu chirpici. Când a venit în vizită la mine mi-a zis Tu în ce vizuină stai?”, a mai povestit actorul.

Pavel Bartoș, de trei ori tătic

Însă, vremurile dificile au trecut și Pavel Bartoș este acum este unul dintre cei mai apreciați actori și prezentatori TV din România. Dincolo de lumina reflectoarelor, actorul se mândrește cu o familie frumoasă. Este căsătorit de 19 ani cu Anca, femeia care i-a dăruit trei fete.

A studiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Facultatea de Teatru, în clasa profesorului universitar Marius Bodochi, iar în 1998, a obținut Marele Premiu la „Gala Tânărului Actor” de la Costinești.

De-a lungul anilor, Pavel Bartoș a jucat în numeroase filme și seriale, printre care „Numai iubirea”, „Păcatele Evei”, „Iubire că în filme”, „Aniela”, „Îngerașii” și a dublat în limba română producții precum „Happy Feet 2: Mumble dansează din nou”, „Tarzan”, „Marea aventură Lego” și „Universitatea monștrilor”. Acum este prezentator la „Vocea României” și „Românii au talent” și protagonistul filmului „Ramon”, care a apărut recent în cinematografe.