-1.8 C
Iași
vineri, decembrie 8, 2023

Povestea dramatică a lui „tanti Mimi”, o pensionară din Filiași. Ce a ajuns să facă pentru bani, la 70 de ani

Must Read

Din păcate, în ultimii ani, bătrânii din țara noastră se descurcă tot mai greu cu banii. Cum pensiile nu le ajung, unii recurg la diferite metode pentru a-și suplimenta veniturile. Este și cazul lui tanti Mimi, o pensionară din Filiași, a cărei poveste tristă a ajuns pe rețelele de socializare.

Criza financiară din ultimii ani a afectat foarte mult întreaga populație a țării noastre. Din păcate, cei care au resimțit cel mai mult toate problemele sunt pensionarii. Veniturile lor sunt mult prea mici pentru a le asigura un trai decent, astfel că mulți recurg la diferite metode pentru a câștiga un ban în plus.

Povestea lui tanti Mimi a înduioșat pe toată lumea

Cazul lui tanti Mimi, o pensionară din Filiași, a fost povestit pe Facebook și a înduioșat foarte mulți oameni. Mai exact, un bărbat care mergea spre casă a observat o bătrână, în vârstă de aproximativ 70 de ani, care vindea flori la un colț de stradă. Biata femeie mânca o roșie cu pâine, probabil primite de la cineva căruia i se făcuse milă de ea. Întreaga imagine l-a impresionat pe bărbat, care a oprit mașina să vorbească cu ea.

Bătrâna, vădit rușinată de situație, nu și-a mai putut stăpâni lacrimile atunci când a fost întrebată dacă totul este bine. Observând cât de tristă este femeia, bărbatul a coborât pentru a vorbi mai mult cu aceasta. Încercând să treacă peste momentul delicat, bărbatul a întrebat-o dacă mai are flori de vânzare, sugerând că ar vrea să cumpere și el. Răspunsul a venit prompt. Femeia i-a spus că i le dă pe toate pentru doar 4 lei, bani cu care își va cumpăra o pâine. Impresionat de întreaga situație, bărbatul i-a oferit 40 de lei pentru un singur buchețel de flori, lăsând de înțeles că nu cunoaște prea bine banii. Copleșită de mărinimia acestuia, bătrâna a început să se închine și să-i ureze sănătate. Plecând din acel loc, bărbatul a observat în oglinda retrovizoare a mașinii cum bătrâna îi povestea unei alte femei întreaga întâmplare, în timp ce își ștergea lacrimile.

Ajungând la o benzinărie pentru a alimenta mașina, bărbatul i-a oferit buchetul de flori unei angajate de acolo. Emoționată, femeia l-a îmbrățișat în timp ce-i mulțumea. În plus, i-a povestit că în urmă cu doar jumătate de oră fusese anunțată că bunica ei murise. Ea îi oferea exact florile pe care bărbatul le luase de la tanti Mimi, de pe marginea drumului.

Întreaga întâmplare a fost postată pe rețelele de socializare și a înduioșat foarte multă lume. Comentariile nu s-au lăsat așteptate, cei mai mulți internauți lăudând gestul făcut de bărbat.