17.4 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Monica Tatoiu: „Eu nu dau bani împrumut. Eu nici lui frate-miu nu i-am dat când a avut nevoie”

Must Read

Monica Tatoiu este categorică în privința banilor. Nu-i împrumută nimănui. Nici fiului, nici fratelui său, Invitată în cadrul podcastului moderat de Viorel Grigoroiu, fosta profesoară de matematică a dezvăluit că nu oferă niciodată bani cu împrumut, chiar dacă este vorba de propria sa familie.

„ Nu dau bani împrumut. E o chestie de principiu. Eu nici lui frate-miu nu i-am dat când a avut nevoie. Împrumut? Eu nu dau bani împrumut. Sfaturi, cu mare drag. Eu mi-am cumpărat singură mașină. Fratele meu a primit de la tata .”, a spus Monica Tatoiu, conform kfetele.ro.

Fiul Monicăi Tatoiu, Victor Jr. este un bărbat în toată firea, la aproape 30 de ani. Deși este unicul copil pe care Monica Tatoiu și soțul său, Victor Tatoiu, îl au, femeia de afaceri nu face excepții nici măcar pentru el. Astfel, vedeta a declarat că a vândut două proprietăți și i-a oferit copilului său banii din urma achiziției pentru a-și cumpăra o casă, iar cu diferența trebuie să contribuie acesta.

„ Trebuie să își ia un împrumut. Mama nu îi dă. Eu cu Victor am creat de la 0 ce am creat. Am plecat de la cuțit și furculiță. Tata nu a vrut să îmi dea mie.

Dacă se împrumută la mama, că pot să îl împrumut și eu, la mama poate să amâne rata. La bancă nu poți să o amâni. La bancă, să stea cu sabia lui Damocles deasupra capului. Trebuie să învețe de mic, așa cum am învățat și eu ”, a precizat Monica Tatoiu.
Monica Tatoiu a dezvăluit ce sumă primește ca pensie de la staul român. Chiar dacă indemnizația este foarte mare, nu este mulțumită deoarece știe foarte clar că nici nu se compară cu cât a plătit ea, lună de lună. Dacă și-ar fi strâns banii, ar fi avut mai mulți bani la tinerețe decât acum, când are 67 de ani.

Chiar dacă mulți au sfătuit-o să fenteze legea, afacerista a decis să-și declare toate veniturile. Avea un salariu brut și de 30.000 de euro, din care a ajuns să aibă o pensie de … 4.000 de euro! Pentru a-și recupera banii, ar trebui să mai trăiască foarte mulți ani și, bolnavă fiind, nu știe dacă va mai apuca să se bucure de dreptul său:

„Am fost cea mai mare t.âmpită că am plătit, cum spunea legea, la pensie și la Casa de Sănătate. Idioată. Nu o să pot mânca toți banii pe care i-am plătit până mor. Am fost o p.roastă.

Am ieșit cu pensie de 21.000 de lei, adică 4.000 de euro. Salariul meu brut era vreo 30.000 de euro. La cât de deșteaptă am fost, îți dai seama ce profit le-am făcut de mi-au dat banii ăia?!”, a spus vedeta în podcastul lui Viorel Grigoroiu, potrivit substantial.ro.

De la 16 ani, Monica Tatoiu a muncit neîncetat. A pornit de la un salariu de doar 600 de euro, a fost cadru didactic vreme de 15 ani, predând matematică, dar a decis să se reorienteze, fapt care i-a făcut veniturile să crească. Astfel, a terminat cu 10.000 de euro pe cartea de muncă.

„Mi-am plătit mereu taxele și impozitele și nu am acceptat să fiu plătită la negru. Am început cu 600 de dolari pe carte de muncă și mi-am încheiat treaba în câmpul muncii cu 10.000 de euro pe cartea de muncă. Am o pensie mare, pentru că toate veniturile au fost trecute în cartea de muncă.

Am fost obișnuită să muncesc de la 16 ani. Nu am renunțat să muncesc”, spunea afacerista, citată de Can Can.