17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

Trăiește din cerșit și doarme într-un sac, sub cerul liber. Povestea tristă a unui COPIL român care a impresionat italienii

Must Read

Un adolescent român care cerșește într-un oraș din Italia a sensibilizat întreaga comunitate, care acum încearcă să găsească o soluție pentru el.

Băiatul este fiul unui cuplu de români fără adăpost care a refuzat în repetate rânduri ajutorul Primăriei.

Trăiește din cerșit și doarme într-un sac de dormit, alături de familia lui în centrul orașului Cassino, relatează publicația italiană Frosinone Today.

Familiei de români a fost îndemnată de multe ori să se mute într-un centru social, unde să poată dormi fără riscul de a face pneumonie.

Povestea copilului i-a impresionat pe italieni

Acum, însă, situația pare să fi degenerat după ce adolescentul român cere de zile de pomană în fața unui magazin din Cassino. Chiar dacă plouă, chiar dacă e frig, băiatul le cere trecătorilor fie o bucată de pizza, fie ceva de îmbrăcat.

Imaginea copilului i-a impresionat pe toți cei care locuiesc în zonă. Acum, comunitatea caută soluții pentru a veni în sprijinul băiatului român.

Municipalitatea a intervenit de mai multe ori, dar problema este că părinții nu intenționează să-și schimbe nici măcar un pic stilul de viață și, prin urmare, își obligă copiii minori să ducă o viață plină de lipsuri.