22.4 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Meteorologii au făcut anunțul! Când va ninge în București pentru prima dată în această iarnă

Must Read

Meteorologii au făcut anunțul! Când va ninge în București pentru prima dată în această iarnă? 

Deși încă suntem în luna noiembrie, deja iarna este foarte aproape, iar primele ninsori au apărut deja în zona montană. Însă, când va ninge în Capitală? Când se vor putea bucureștenii de primii fulgi de nea?

Potrivit meteorologilor Accuweather, în București prima ninsoare ar putea veni abia în luna decembrie. Așadar, cei care locuiesc în Capitală nu vor vedea prea curând primii fulgi de zăpadă, mai ales că primele ninsori sunt anunțate abia în ultima zi a nului, pe 31 decembrie.

Când va ninge în București?

Așadar, potrivit meteorologilor Accuweather, prima ninsoare ar putea cădea în București pe data de 31 decembrie, în ultima zi a anului 2023.

Odată cu intrarea în noul an zăpada pare că va fi mai prezentă în Capitală, ninsori urmând să cadă în București și pe 3 și 4 ianuarie 2024.

Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni

Săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai coborâte în zonele montane dar și ușor mai ridicate în extremitatea de sud a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 20 – 27 noiembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Săptămâna 4 – 12 decembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.