13.6 C
Iași
sâmbătă, mai 18, 2024

Amendă uriașă pentru pietoni! Ce să nu faci niciodată atunci când traversezi strada. În caz contrar, riști o amendă usturătoare

Must Read

Amendă uriașă pentru pietoni! Legea se schimbă, astfel că nu mai ai voie să faci anumite lucruri atunci când te angajezi în traversarea străzii. În caz contrar, riști o amendă usturătoare!

Demnitarii au propus un proiect legislativ care va aduce sancțiuni pentru pietonii care traversează strada – pe trecerea de pietoni – purtând căști și / sau cu ochii în telefon.

Mai mult decât atât, cei care vor traversa privind în telefon sau cu căștile în urechi ar putea fi amendați. Potrivit noilor propuneri de modificare a Codului Rutier, pietonii care folosesc telefonul, căștile sau camerele de fotografiat în timp ce traversează pe trecerea de pietoni ar putea fi amendați cu sume care ajung chiar și  la 435 de lei.

Amendă uriașă pentru pietoni. Și conducătorii de trotinete ar putea fi amendați

De asemenea, și conducătorii de trotinete ar putea fi amendați. Și ei vor avea de respectat reguli stricte în privința utilizării telefonului sau căștilor în timpul deplasării.

”Există anumiți pietoni care au acest curaj nebun, cu ghilimelele de rigoare, de a păși fără să stea în așteptare câteva fracțiuni de secundă, să vadă ce intenție are conducătorul auto, să vadă dacă vrea să oprească mașina, dacă nu vrea să oprească. Pur și simplu, singuri provoacă aceste situații. De fapt, ei provoacă, cumva, accidentul, sunt autorii morali, dacă îmi permiteți să spun așa. Cu atât mai mult, mai și stau cu ochii în telefon, mai au și căști. Trebuie să fim atenți!”, spune Sorin Ene, specialist conducere defensivă.

Noile prevederi pentru Codul Rutier au fost depuse la Camera Superioară a Parlamentului, dar trebuie să primească vot favorabil și în Camera Deputaților pentru a fi promulgat.

Citește și: Amendă uriașă dacă locuiești la curte! Reguli de care trebuie să ții cont neapărat

Citește și: Primești 200 de euro amendă dacă rămâi cu rezervorul gol la mașină pe drum. Unde se întâmplă așa ceva