15.3 C
Iași
sâmbătă, mai 18, 2024

Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Unde va ninge ca în povești de sărbători

Must Read

Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Așadar, poți începe să îți faci planurile pentru vacanță, mai ales dacă iubești zăpada! Unde va ninge ca în povești de sărbători?

Potrivit meteorologilor, în zona de munte va fi, cu siguranță, zăpadă de sărbători.

”În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, a spus directorul executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

Meteorologul a mai spus că preconizează ca iarna să vină, cu adevărta, în a doua jumătate a ei.

”Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute“, a mai spus Florinela Georgescu.

Cum va fi vremea de sărbători în București

Potrivit prognozei Accuweather, în Capitală nu va ninge de Crăciun. Însă, imediat după Revelion, bucureștenii se vor putea bucura de iarnă autentică, cu zăpadă, polei și ger.

Cum va fi vremea de sărbători în Brașov

Dacă îți dorești sărbători cu zapadă, exact ca în poveștile copilăriei, atunci un sejur la Brașov îți va îndeplini această dorință. Deși nu sunt prognozate ninsori de Crăciuni, cu siguranță frigul va păstra zăpada deja așezată. Iar după Revelion, un nou strat de nea va bucura turiștii.

Cum va fi vremea de sărbători în Constanța

Dacă viseazi la sărbători pe malul mării, trebuie să știi că nu vei vedea deloc zăpadă de sărbători în acest an. Ba chiar, pentru că temperaturile vor fi mai ridicate, va ploua destul de mult.