14.3 C
Iași
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Peste 20 de poliţişti de frontieră din Calafat, reţinuţi după ce ar fi pretins câte 5 euro sau un pachet de ţigări şoferilor la vamă

Must Read

Anchetă uriaşă la Poliţia de Frontieră Calafat. 26 de poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Agenţii ar fi obţinut de la șoferii care treceau prin punctul de frontieră câte 5 euro mită sau câte un pachet de țigări. Conform procurorilor, șefii de tură primeau, la rândul lor, în jur de 20 de euro din încasări.

Procurorii au făcut percheziţii în 26 de locaţii, aflate pe raza judeţului Dolj, unde au participat ofiţeri anticorupţie din 10 judeţe. Inculpaţii vor fi prezentanți azi în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Percheziţii şi în Iaşi

Procurorii DNA au efectuat miercuri dimineaţa percheziţii şi în 7 locaţii din Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. Potrivit unor surse judiciare, instituţia vizată de percheziţii este Vama Sculeni.

Poliţişti şi vameşi de la Vama Sculeni sunt acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a nu controla maşini de marfă care aduceau colete din Republica Moldova.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise de către funcţionari publici în legătură exercitarea atribuţiilor de serviciu, în cursul anului 2023. În cursul zilei de 22 noiembrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”, transmite DNA.