7.3 C
Iași
joi, februarie 29, 2024

Soarta tripleţilor abandonaţi de mamă după naşterea „miracol”, prima în 17 ani din Baia Mare. Abia văzuseră lumina vieţii, când au dat piept cu primele greutăţi

Must Read

Pentru trei frăţiori, doi băieți și o fetiță, care abia au văzut lumina zilei într-un spital din Baia Mare, viaţa şi-a arătat deja colţii.

Soarta tripleţilor atârna ca de un fir de aţă, după ce micuţii au fost abandonaţi de mamă imediat după naştere. Copilaşii au venit pe lume însă ca un adevărat miracol: sunt primii tripleţi din sarcină naturală născuți la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare în ultimii aproape 17 ani.

Tripleţii născuţi acum trei săptămâni la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare au venit pe lume cu greu, prin cezariană, fiind primii astfel de copilaşi care au văzut lumina vieţii aici în aproape 17 ani.

Copilaşii, doi băieţi şi o fetiţă, au cunoscut deja vitregia lumii, fiind abandonaţi de cea care le-a dat viaţă.

Tripleţi abandonaţi de mamă după naştere

Mama tripleţilor, o femeie fără multe posibilităţi de a-i creşte, din satul Finteșu Mic, comuna Satulung, i-a abandonat după naştere. Însă micuţii nu vor rămâne singuri pe lume. Oameni cu suflet bun au sărit în ajutorul lor, asemeni unor îngeri păzitori. Asistenţii sociali le-au găsit deja familii, pentru a simţi totuşi iubirea unei mame, în ciuda greutăţilor la care au fost deja supuşi.

“În acest moment, în Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare sunt trei copii, tripleți, proveniți dintr-o naștere recentă. Cei trei copii s-au născut prematur. Este vorba despre doi băieți și o fetiță. Ei au fost abandonați după naștere, motiv pentru care Maternitatea a luat legătura cu DGASPC și au intrat în evidența lor, urmând ca cei doi băieței să fie dați în plasament unui asistent maternal.

Fetița va fi dată aceluiași asistent maternal în momentul în care va ajunge la greutatea optimă pentru a fi externată. Starea lor de sănătate este bună, copiii sunt stabili, cresc. Totul este în regulă cu ei”, a declarat atunci dr. Bogdan Lucian, director medical Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.