16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Acte eliberare carte de identitate. Documentele suplimentare de care ai nevoie dacă ești divorțat și ai un copil în întreținere

Must Read

Acte eliberare carte de identitate. Pentru a obține cartea de identitate (buletinul) este nevoie de câteva documente pe care trebuie să le prezinți la serviciul de evidență a populației sau la o unitate de poliție unde se eliberează cărți de identitate.

Acte eliberare carte de identitate

Iată de ce documente ai nevoie să prezinți la serviciul de evidență a populației:

cererea pentru eliberare buletincertificatul de naştere, original şi copie;documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate.

Dacă îți schimbi domiciliul, ești divorțat/ă și au copil minor în grijă, atunci lucrurile se complică puțin. Dacă te numeri printre persoanele divorțate, care au un copil minor în grijă, trebuie să știi că atunci când îți reînnoiești cartea de identitate vei avea nevoie de un document în plus.

Părintele copilului la care nu locuiește cel mic va trebui să vină în fața funcționarului de la evidența populației și să semneze un formular tip în care să se arate că este de acord ca minorul să locuiască la noua adresă.

Nu uita să te informezi cu privire la cerințele specifice ale jurisdicției locale

În funcție de jurisdicția locală, este posibil să fie necesară programarea pentru depunerea dosarului. Informează-te cu privire la cerințele specifice ale biroului de evidență a populației sau ale unității de poliție locale.

După ce dosarul a fost depus și toate documentele au fost verificate, vei primi o notificare cu privire la data la care poți ridica cartea de identitate a copilului. Încearcă să te prezinți la data și ora stabilite pentru a ridica documentul pentru a nu exista probleme.

Este important să te informezi cu privire la cerințele specifice ale jurisdicției locale. De asemenea, nu uita să verifici dacă există orice reguli sau proceduri suplimentare în vigoare în zona ta. De obicei, procesul de obținere a cărții de identitate pentru un minor de 14 ani este relativ similar cu cel pentru adulți, însă pot exista mici diferențe la nivel local.