17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

Povestea de iubire dintre o moldoveancă și un italian cu 50 de ani mai în vârstă decât ea. „Cu mine a întinerit!”

Must Read

O poveste captivantă de iubire dintre o femeie din Republica Moldova și un italian mult mai în vârstă ca ea este prezentată de jurnalistul Dorin Galben în cadrul emisiunii „Monolog”.

Angela Socol a plecat din Republica Moldova la vârsta de 32 de ani pentru a căuta o viață mai bună în Italia, dar probabil nici nu visa la fericirea care urma. „Am decis să plec din țară. Am mers cu ochii legați, neștiind unde o să merg și la cine”, a povestit Angela.

Inițial, Angela a lucrat din greu în Italia, pentru a avea un acoperiș deasupra capului. Deși drumul a fost dificil, ea și-a păstrat speranța, fiind conștientă că întoarcerea în Chișinău ar fi însemnat renunțarea la visele sale.

„Costurile erau exagerate în țară, iar eu, chiar dacă aveam un job foarte bun în Moldova, primeam un salariu de doar 35 euro pe lună. Scopul meu era o casă cu două niveluri,” a declarat femeia.

Drumul spre Italia a costat-o pe Angela 3500 euro și a implicat un traseu dificil, prin munți și păduri. Experiența a fost dificilă, cu condiții de trai nefavorabile, dar ea a reușit să ajungă la destinație. În Italia, Angela a muncit ca menajeră, dar chiar din prima zi s-a confruntat cu probleme: „Am spart din greșeală o vază scumpă și am fost obligată să o plătesc, deși n-aveam încă niciun venit.”

Destinul s-a schimbat pentru Angela când a ajuns să lucreze în casa unui bărbat de 81 de ani, care avea să-i devină soț. Italianul, pe nume Mario, locuia în Torino și a insistat ca Angela să lucreze pentru el.

După ce s-au cunoscut, Mario a avut grijă ca Angelei să nu-i lipsească nimic. I-a plătit datoriile, i-a făcut cadouri scumpe și i-a oferit o viață mai bună.

De când apăruse în viața lui, Mario părea să întinerească. „El era plin de viață și i se părea că zboară pe nori, simțea că întinerește. Toți îl întrebau ce se întâmplă cu viața lui, că pare că întinerește. El le răspundea că în casa lui a venit un înger (Angela – n.r.)

Relația dintre Mario și fiica lui era tensionată. „Cel mai șocant a fost că fiica lui n-a fost nici la înmormântarea mamei și atunci el a vrut să se răzbune. A zis că mai bine dă averea altcuiva, decât să o dea unei fete nerecunoscătoare”, a povestit Angela.

După numai câteva luni de relație, Angela și Mario s-au căsătorit în Republica Moldova. Au fost soț și soție timp de 12 ani și jumătate. Femeia a primit numeroase cadouri scumpe de la soțul ei, inclusiv o casă în Republica Moldova.

„După trei luni de când ne-am cunoscut mi-a dăruit o mașină Fiat Punto Grande. Nu puteam să-l înregistrez pe numele meu pentru că eram clandestină acolo. La un moment dat mă uitam pe internet la o casă cum se fac la noi în Moldova. El a văzut casa și m-a întrebat dacă o vreau, era o casă cu două etaje. Costa 130 000 euro. Mă gândeam cât trebuie să muncesc eu ca să-mi iau casă cu două etaje. El a zis că nu glumește și că-mi ia casa… În care locuiesc și astăzi”, a mărturisit Angela.

Moldoveanca a mărturisit că s-a îndrăgostit de Mario pentru mintea lui. „Eu m-am îndrăgostit de el ca persoană. M-am îndrăgostit mai mult de creierul lui. Era deștept, manierat și avea o memorie foarte bună.”

Despre vârsta lui, femeia a precizat: „Sunt alții care sunt bătrâni de la 40 de ani. Alții pot să fie la 100 de ani și să fie activi din toate punctele de vedere. Îi funcționau toate organele. Era un bărbat din toate punctele de vedere. În acești 12 ani și jumătate de viață conjugală noi trăiam aici (în Moldova) și în Italia. Am cheltuit o avere cred pe drumurile din Italia si Moldova. La un moment dat și-a descoperit un cancer la corzile vocale pe care l-a operat cu laser. Mulți ani a vorbit doar în șoaptă”, a mărturisit aceasta.

Deși se gândea că va fi criticată de unii pentru decizia de a se căsători cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea, Angela era conștientă că a făcut ceea ce a considerat cel mai bine pentru ea și copiii ei. „Nu m-am gândit ce-o să spună lumea. Pe mine absolut deloc nu m-a interesat ce-o să zică mama sau lumea. Dar n-a zis nimeni nimic”, a subliniat ea.

Mario a murit la 94 de ani. Singurul regret al Angelei este că nu a fost lângă soțul ei, atunci când și-a dat ultima suflare:

„Unicul regret pe care îl voi purta toată viața în sufletul meu, este că nu am fost ultima seară la el. Mi-a spus îngrijitoarea că a întrebat toată noaptea de mine. Ceea ce mi-a rămas în urma căsniciei este casa, un automobil și pensia de 1700 euro până la sfârșitul vieții mele. Nu regret de nimic”, a conchis Angela Socol.

În ciuda dificultăților pe care le-a întâlnit în drumul ei, povestea Angelei este un exemplu de conștientizare a propriilor valori și a luptei pentru propria fericire, în ciuda prejudecăților și a piedicilor pe care societatea le poate pune în cale.

Prin experiența ei, moldoveanca ne arată că putem găsi fericirea și împlinirea în cele mai neașteptate locuri, iar diferența de vârstă sau alte prejudecăți sociale nu ar trebui să ne împiedice să urmăm calea care ni se pare cea mai potrivită.

Astfel, Angela Socol este o inspirație pentru toate femeile care aspiră la o viață mai bună și care nu se lasă descurajate de critici sau dificultăți.