17.4 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Cum dezgheți ușor parbrizul iarna. Trucuri utile care fac viața șoferilor mai ușoară în sezonul rece

Must Read

Înghețarea parbrizului este una dintre cele mai comune probleme cu care se întâlnesc șoferii în perioada anotimpului rece. Procesul clasic de dezghețare al geamurilor cu ajutorul racletei nu este întotdeauna eficient și consumă destul de mult timp. Iată câteva trucuri utile care vor face din dezghețarea parbrizului un procedeu simplu și rapid.

Parbrizul este unul dintre cele mai importante elemente din construcția unui automobil deoarece acesta oferă vizibilitate în trafic șoferilor.

Din această cauză, geamul din față al mașinii trebuie să fie întotdeauna curat pentru a nu optura vizibilitatea și nu a pune astfel viața participanților la trafic în pericol.
Temperaturile de afară scad din ce în ce mai mult pe zi ce trece, ceea ce îngreunează viața șoferilor în anotimpul rece. Pe lângă temperaturile reduse din interiorul mașinii care a stat toată noaptea în ger, iarna vine la pachet cu încă o problemă importantă pe care o întâlnesc șoferii și anume înghețarea geamurilor.

Chiar dacă acest lucru dă bătăi de cap majorității proprietarilor de autovehicule, există câteva trucuri simple și rapide care ajută la dezghețarea imediată a geamurilor. Iată ce trebuie să faci ca să scapi repede de problema geamurilor înghețate:

Cum dezgheți repede și fără efort parbrizul mașinii
Dezghețarea gemurilor mașinii este un proces complicat și care consumă foarte mult timp dacă este făcut prin intermediul tehnicilor clasice, așa cum este folosirea unei raclete speciale.

Totuși, există câteva tehnici pe care le poți folosi atunci când ești nevoit să îndepărtezi gheața de pe parbriz, care vor transforma acest lucru într-un proces simplu și rapid. Iată câteva sfaturi:

În ultimii ani au apărut pe piață mai multe spray-uri speciale care îndepărtează imediat gheața de pe geamuri.

Acestea au la baza lor mai multe substanțe chimice care în combinație cu gheața curăță imediat parbrizul mașinii.

Fă singur o soluție de dezghețare a geamurilor!

În cazul în care nu dorești să folosești un spray special de dezghețare care se comercializează în magazine, poți face singur o soluție care are același efect.

Pentru a face acest lucru ai nevoie de un litru de apă și 300 de ml de alcool sanitar sau suc de lămâie. Amestecă aceste două ingrediente și toarnă lichidul într-un recipient cu pulverizator, apoi folosește-l pentru a dezgheța rapid parbrizul. Tot ce trebuie să faci este să împrăștii soluția pe geamuri și să o lași câteva minute să acționeze.

Nu folosi apă caldă!

Unul dintre cele mai comune mituri despre dezghețarea parbrizului este utilizarea unei cantități de apă fierbinte sau caldă. Chiar dacă acest lucru poate ajuta la dezghețarea parbrizului, procesul va produce fisuri în sticlă sau chiar va sparge cu totul geamul autovehiculului.

Folosește aerul condiționat!

Nu multă lume știe, însă sistemul de aer condiționat al mașinii este unul dintre cele mai bune arme împotriva gheții care se depune pe parbriz. Atunci când te întorci acasă cu mașina pornește aerul condiționat și lasă-l să funcționeze câteva minute. Acest lucru va usca complet interiorul mașinii, împiedicând formarea particulelor de gheață pe geamuri.

Ce trebuie să faci ca să nu mai înghețe parbrizul mașinii

Este bine cunoscut faptul că prevenirea unei probleme este cea mai bună armă în lupta cu aceasta, așa că iată câteva trucuri pe care trebuie să le încerci pentru a evita problema înghețării parbrizului:

Folosește un prosop în exteriorul mașinii

Tot ce ai nevoie pentru a încerca acest truc este un prosop sau o cârpă. După ce ajungi acasă cu mașina, ia această bucată de material, așaz-o peste ștergătoarele mașinii și las-o așa până a doua zi. În dimineața următoare vei observa faptul că prosopul a înghețat, însă parbrizul mașinii este curat. Spală bine materialul și reutilizează-l în următoarele zile de ger.

Ceapa – cel mai puternic inamic al unui geam înghețat

Chiar dacă la prima vedere pare ciudat, ceapa poate fi una dintre cele mai eficiente soluții împotriva înghețului geamurilor mașinii. Taie o jumătate de ceapă roșie și folosește-o pentru a unge parbrizul mașinii tale înainte ca temperaturile să scadă sub 0 grade Celsius. A doua zi vei observa faptul că geamurile sunt curate și nu au nici măcar o urmă de gheață pe ele. Dacă mirosul acestei legume este prea puternic, poți folosi același truc cu o jumătate de cartof iar efectul va fi același.