17.4 C
Iași
vineri, iulie 26, 2024

Cod roșu de viscol în România! Drumuri închise, zeci de localități, blocate în nămeți, fără curent electric

Must Read

Iarna a lovit cu putere România, sud-estul țării confruntându-se cu viscol puternic, rafalele de vânt ajungând până la 100 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu de viscol și ninsoare pentru mai multe județe din sud-estul țării.

Cod roșu

În intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea va scădea spre zero.

Cod portocaliu

În intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00, în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod galben

În intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00, în vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Drumuri închise, zeci de localități, blocate în nămeți, fără curent electric

În județele aflate sub cod roșu de viscol, toate drumurile naționale, județele și autostrăzile sunt închise. Furia naturii face ravagii, mii de locuințe sunt blocate în zapădă, fără curent electric.

Autoritățile au emis mesaje Ro-Alert pentru a atenționa populația să nu iasă din case.

Zeci de copaci au fost doborâți de furtuna extrem de puternică. În localitatea Tulcea, echipele de intervenție sunt deja în teren, încercând să ajute oamenii care au apelat îngroziți numărul unic de urgență 112.

”Rugăm populația să ia măsuri de adăpostire și protecție, să nu părăsească autovehicolele dacă rămân blocați în zone izolate și să ceară ajutorul la numărul de urgență 112!”, anunță ISU Tulcea.

Școli închise în județul Tulcea!

Vremea rea închide școlile din județul Tulcea! Primăria Tulcea a anunțat pe pagina sa de Facebook că luni, 27 noiembrie, se suspendă cursurile la școlile din municipiu.