2.9 C
Iași
joi, februarie 22, 2024

Județele în care școlile se închid! Iarna face ravagii în România

Must Read

Județele în care școlile se închid! Iarna face ravagii în România! Din cauza viscolului puternic, autoritățile locale au anunțat că elevii din Brăila, Tulcea și Galați, zone care au fost sub avertizare de tip cod roșu de viscol puternic până duminică la ora 16.00, nu vor merge la școală luni.

Județele în care școlile se închid! Cursurile au fost suspendate în aceste trei județe din cauza ninsorii si viscolului puternic.

În continuare, sud-estul țării se află sub cod portocaliu de viscol. Până la ora 20:00, în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Vremea rea continuă

De asemenea, zonele în care iarna a făcu ravagii nu scapă de ninsori și vremea rea prea curând, meterologii au emis un cod galben de vreme rea până luni, 27 noiembrie.

În întervalul 26 noiembrie, ora 20:00 – 27 noiembrie, ora 10:00, în Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h. În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

Temperaturile minime vor fi negative în toate regiunile și local se va forma ghețuș.

Citește și: Cod roșu de viscol în România! Drumuri închise, zeci de localități blocate în nămeți, fără curent electric