23.2 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

O familie din București a tăiat porcul în mijlocul străzii. Vecinii au chemat Poliția

Must Read

Cum știm că se apropie Crăciunul? Exact! Se taie porcul, însă niște bucureșteni au urmat tradiția pe o stradă din mijlocul Capitalei. Vecinii au alertat autoritățile care s-au deplasat la locul faptei.

Un porc a fost tăiat în București, în plină zi, pe stradă. Pe imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă se văd mai mulți bărbați care scos un porc dintr-o dubă, apoi în taie și îl pârlesc în mijlocul străzii.

Mai mulți agenți s-au deplasat la locul indicat de cei care au apelat numărul unic de urgență și au dat doar un avertisment verbal familiei. De asemenea, au fost sesizat inspectorii sanitar-veterinari.

Revoltați de situație, vecinii au sunat la poliție. Potrivit surselor Digi24, oamenii legii au dat doar un avertisment verbal și au sesizat inspectorii sanitar-veterinari. Întrebați de ce au tăiat porcul în stradă în centrul Capitalei, în plină zi, oamenii ar fi spus că locuiesc la casă, nu la bloc, și nu s-au gândit că cineva va fi deranjat.

Vecinii revoltaţi au sunat la Poliţie, însă oamenii legii le-au dat măcelarilor de ocazie numai un avertisment verbal, spun sursele Digi24. De asemenea, au fost sesizaţi inspectorii sanitar-veterinari. Întrebați de ce au tăiat porcul în stradă în centrul Capitalei, oamenii ar fi spus că locuiesc la casă, nu la bloc, și nu s-au gândit că va fi cineva deranjat.

Această faptă poate intra sub incidenţa legii 61 din 1991, care sancţionează faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, legea 122/2003 prevede că oamenii pot creşte porci în gospodăria proprie pentru sacrificare şi consum propriu, însă nu îl pot comercializa.