3.2 C
Iași
miercuri, februarie 28, 2024

Loredana, șoferiță pe TIR în străinătate la numai 28 de ani. „Bunicul este inspirația mea”

Must Read

Loredana Zainea, o tânără româncă în vârstă de numai 28 de ani, lucrează ca șoferiță pe TIR în Marea Britanie și este un exemplu de ambiție și determinare într-un domeniu dominat de bărbați.

Inspirată de bunicul ei, care a practicat aceeași meserie, conaționala noastră a ales această carieră în urma pasiunii împărtășite în copilărie, petrecând mult timp alături de acesta în cabina mijlocului de transport.

„Bunicul meu era șofer de camion în România și el este inspirația mea. Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei cu el și mă lua în călătorii, care nu erau prea departe. Eram atât de entuziasmată să plec cu el și să călătoresc cu camioanul”, a declarat Loredana pentru publicația britanică Daily Star.

În cei cinci ani de când activează ca șoferiță de camion, ea se confruntă zilnic cu prejudecăți și comentarii misogine.

Loredana, care locuiește în prezent în localitatea britanică Daventry, Northamptonshire, precizează că este adesea judecată de către colegii săi bărbați, care sunt sceptici în legătură cu abilitățile ei de a parca sau de a efectua sarcinile la fel de bine ca un bărbat.

Cu toate acestea, spune românca noastră, se simte împuternicită de meseria sa și atitudinile se schimbă odată ce colegii ei observă competența și profesionalismul ei în conducere.

Loredana subliniază însă importanța de a nu fi nevoită să-și dovedească abilitățile pentru a fi respectată în profesia sa.

Determinarea și pasiunea ei pentru acest domeniu reprezintă un exemplu pozitiv pentru femeile care doresc să urmeze cariere neconvenționale.