17.4 C
Iași
vineri, iulie 26, 2024

Trucuri utile pentru curățenia de sărbători! Cum să ai ferestre stălucitoare cu un preparat pe care îl faci acasă

Must Read

Trucuri utile pentru curățenia de sărbători! Cum poți să ai ferestre stălucitoare cu un preparat pe care îl faci acasă? În mai puțin de o lună este Crăciunul iar gospodinele au intrat deja în frenezia de dinaintea sărbătorilor.

Curățenia generală este, cu siguranță, pe lista treburilor de făcut, iar ferestrele imepcabile sunt prioritare. Pentru a obține ferestre strălucitoare poți să folosești un preparat de curățare eficient și natural, pe care îl poți face acasă.

Trucuri utile pentru curățenia de sărbători

Iată un truc util pentru curățarea ferestrelor cu un preparat făcut în casă, care te va ajura să curăți suprafețele rapid și fătă chimicale toxice:

Ingrediente:
1 cană de apă distilată;
1 cană de oțet alb;
1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors;

Într-un recipient, amestecă apa distilată cu oțetul alb și sucul de lămâie. Oțetul și lămâia au proprietăți de curățare și degresare, iar apa distilată ajută la evitarea depunerilor minerale pe sticlă. După ce ai amestecat bine ingredientele, transferă soluția într-un recipient cu pulverizator pentru a fi ușor de aplicat pe ferestre. Pulverizează soluția pe suprafața ferestrei. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață, mai ales zonele cu murdărie sau pete. Folosește o cârpă moale sau un ziar pentru a șterge soluția de pe ferestre. Pentru a îndepărta eventualele resturi sau picături rămase, utilizează o ștergătoare de ferestre. Dacă ferestrele sunt extrem de murdare, poate fi nevoie să repeți procesul de curățare.

Acest preparat natural pentru curățarea ferestrelor este o alternativă eficientă și ecologică la produsele chimice de curățare pe care le găsești în magazine. În plus, sucul de lămâie poate lăsa o aromă plăcută, însă mare atenție pentru că nu ar trebui folosit pe suprafețe sensibile la acizi. De asemenea, evită să folosești această soluție pe ferestre în timpul expunerii la soare puternic, deoarece se poate usca prea repede, lăsând pete.