3.2 C
Iași
miercuri, februarie 28, 2024

”Eu știam că mor, nu mai am de trăit”

Must Read

Atunci când vorbești de Anca Sigartău îți vine în minte zâmbetul ei molipsitor și bucuria de a trăi pe care o emană în fiecare secundă. 

Însă, puțini sunt cei care știu că celebra actriță s-a confruntat cu un dușman nemilos pe care l-a învins în mod miraculos. Atunci când avea numai 30 de ani și doi copii mici, actriței i s-a pus diagnosticul de cancer. O prietenă a convins-o să să își facă tratamentul cu citostatice pentru a încerca să se vindece. Însă, lucrurile nu au mers deloc bine, Anca Sigartău fiind la un pas de moarte din cauza unei tumori care creștea în ciuda tratamentului dur cu citostatice.

”E importantă experiența personală. Până la urmă eu am povestit despre această întâmplare. În momentul în care am primit un diagnostic care… Nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul și ea a zis că trebuie să îl fac, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct. După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament.

Eu știam că mor, că nu mai am de trait. Și în momentul în care am cerut să plec din spital medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut opt centimetri pe citostatice și nu este normal”, a povestit actrița într-un interviu pentru Antena 3.

”Unde este tumora? Ce ai făcut?”

Însă, atunci când resemnată s-a dus acasă să își petreacă timpul rămas alături de familie, în viața Ancăi Sigartău s-a întâmplat o minune.

”Am spus că vreau să mă duc acasă. În momentul respectiv nu mi-a spus nimeni. Am știut despre acest post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Eu știam că mor, nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult. Știam că sunt lucruri, răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci. Pe 20 decembrie când am fost la control doctorul a spus „Unde este tumora? Ce ai făcut? Nu mai exista o tumoră.” A fost într-adevăr o minune”, a povestit Anca Sigartău.

Anca Sigartău, o viață plină de încercări

Din nefericire, cancerul nu a fost singurul moment dificil din viața celebrei actrițe. Dar credința în Dumnezeu a ajutat-o să treacă peste orice încercare. ”Nu m-am așteptat la lucrul ăsta. Înăuntrul meu știam că dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Asta a fost lecția pe care am învățat-o de când am dat la teatru. Eram un copil modest de profesori, m-am dus pe patru locuri la teatru și am intrat din prima. Cum se putea lucrul ăsta? Și tot așa mă gândesc”, a spus vedeta.

”Eu sunt un actor de teatru și un actor de teatru predă lecția cea mai frumoasă publicului, lecția este că facem zi de zi castele de nisip și că nimic nu rămâne până la urmă. Când am pierdut casa m-am gândit că am câștigat un palat în cer, când mi s-au întâmplat lucruri destul de complicate, m-am gândit că omul nu poate să ducă mai multe decât îi este dat și înseamnă că Dumnezeu are o părere extrem de bună despre mine și în momentele alea am zâmbit și am zis că o duc și pe asta”, a povestit actrița, scrie divahair.ro.