25.3 C
Iași
joi, mai 2, 2024

”Când am pierdut-o pe mama, am vrut să se termine viața”

Must Read

Oana Pellea, fiica celebrului Amza Pellea, este una dintre cele mai apreciate actrițe din România. Oana Pellea și-a pierdut tatăl pe când avea numai 21 de ani, însă de prezența mamei sale s-a bucurat mai mult, până în 2003.

Deși ajunsă un om matur, Oana Pellea vorbește cu recunoștință și chiar evlavie despre părinții săi, Amza Pelea și Domnica Mihaela Policrat.

”Am întrebat-o pe mama, la spital, în ultima zi a trecerii ei pe pământ: ce sa fac când o sa-mi fie dor de tine? Învață-mă! S-a uitat dur la mine și mi-a zis cu ochii verzi smarald: „Pupă-ți mâna!” Și-am înțeles că în carnea mea e ea, tata și toți ai mei. Am făcut-o, o fac și am tot timpul certitudinea ca sunt în mine: părinții, amintiri, Dumnezeu.

Toți sunt înghesuiți în mine. Ce minune! Mi-e dor deci de minunea din mine, pe care câteodată o uit, o pierd…În mine e mare înghesuială! Tot universul e înghesuit în mine!”, a spus ea în urmă cu mult timp și repetă această idee de câte ori are ocazia.

Oana Pellea: ”Dorința pe care o aveau mama cu tata era să fiu fericită. Și atunci am spus că dacă ei mă vor fericită, apoi e musai să fiu”

Fiind invitată în podcastul ”Fain&Simplu”, Oana Pellea i s-a confesat lui Mihai Morar, vorbind deschis despre părinții săi.

”Îi simți prezența dacă atenția și iubirea ta este acolo. Nu ai cum să nu îi simți prezența. La tata e mult mai ușor să îi simt prezența, pentru că nu există zi de la bunul Dumnezeu să nu mă oprească lumea, sau un șofer de taxi, sau cineva pe stradă, și să îmi spună, cu lacrimi în ochi, „Nouă ne e dor de el”. Zi nu există! Ceea ce înseamnă că omul ăsta chiar a dăruit ceva. Dar ce a dăruit și de ce este iubit și astăzi sigur este pentru că a fost un actor excepțional. Sunt copii care îl iubesc, deși îl știu doar din filme. Sunt copii care întrebă de el. Anul ăsta se împlinesc 40 de ani de când nu mai e și se vorbește încă așa despre el. Și asta pentru că acest om a fost de o bunătate excepțională”, spunea Oana Pellea.

Chiar dacă atunci când și-a pierdut mama era deja adult, actrița recunoaște că acest lucru a marcat-o profund. ”Când am pierdut-o pe mama, am vrut să se termine viața, nu să mă sinucid, dar nu m-a mai interesat viața. Pe urmă mi-am dat seama că dorința pe care o aveau mama cu tata era să fiu fericită. Și atunci am spus că dacă ei mă vor fericită, apoi e musai să fiu. Și am început să fiu fericită”. 

Actrița vorbește aproape cu evlavie de părinții săi. ”Am avut și am un privilegiu extraordinar de a avea din ambele părți o familie, un neam, de care sunt foarte mândră, de oameni cinstiți, oameni frumoși, oameni cu frică de Dumnezeu. E un mare privilegiu ăsta și îi mulțumesc Domnului în fiecare zi că am nimerit în neamul ăsta. Mama a fost iubirea vieții mele, pe lângă tata. Am două iubiri ale vieții mele. Am mai avut eu iubiri, dar nu sunt iubirile vieții mele”, a mai dezvăluit marea actriță, scrie divahair.ro.