3.2 C
Iași
miercuri, februarie 28, 2024

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. S-a opus arestării și polițiștii BKA l-au ”altoit”

Must Read

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania, la Augsburg, și va fi adus în România. 

Acesta ar fi fost prins în zona gării din Augsburg, în timp ce încerca să fugă din Germania

El era cu o mătușă cu care s-a deplasat cu mașina la gară, cu o viteză excesivă de 200 de km la oră.

Când au ajuns la gară au încercat să scape de mașină și eventual să ia un taxi, moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară„, a transmis Poliția Română.

Cherecheș s-ar fi opus imobilizării, fiind rănit în zona feței. În zilele următoare, o instanță din Germania va valida mandatul de arestare. Dacă Cherecheș va colabora, atunci va fi predat în regim de urgență autorităților române. În cazul în care va constesta decizia de extrădare se va urma procedura clasică: o instanță germană va decide dacă și când va fi extrădat. Această hotărâre poate fi atacată cu apel. În cazul în care Cătălin Cherecheș nu va colabora, instanța din Germania va avea la dispoziție 30 de zile în care să ia o decizie. În total, extrădarea ar putea dura până la 180 de zile.