17.4 C
Iași
vineri, iulie 26, 2024

Alimentul extrem de toxic pe care românii îi iubesc! Ce ar trebui să elimini din dieta ta pentru o sănătate de fier

Must Read

Alimentul extrem de toxic pe care românii îi iubesc! Ce ar trebui să elimini din dieta ta pentru o sănătate de fier? 

Românii iubesc mâncarea, ceea ce se vede mai ales de sărbători când nu există Crăciun fără mese bogate.

Însă, mesele îmbelșugate si nu sunt îndotdeauna săntăstoase. De exemplu, carnea roșie consumată des nu este deloc bună oentru sănătate.

Alimentul extrem de toxic pe care românii îi iubesc! Ce ar trebui să elimini din dieta ta pentru o sănătate de fier

Consumul moderat de carne roșie poate face parte dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă, dar consumul excesiv sau frecvent poate fi asociat cu anumite riscuri pentru sănătate.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să limitezi consumul de carne roșie:

Anumite tipuri de carne roșie pot conține cantități semnificative de grăsimi saturate, care pot contribui la creșterea nivelului de colesterol din sânge și pot crește riscul de boli de inimă. Alegerea unor tăieturi mai slabe și gătirea cărnii fără adaos de grăsimi poate ajuta la reducerea aportului de grăsimi saturate.

Consumul excesiv de carne roșie procesată, cum ar fi șuncă, bacon sau cârnați, a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare. Aceste produse procesate pot conține aditivi și compuși chimici care pot contribui la aceste riscuri.

Cercetările au sugerat că consumul excesiv de carne roșie, în special de carne procesată, poate crește riscul de cancer colorectal. Substanțe precum nitriții și nitrații din unele produse procesate pot fi implicate în acest proces.

Consumul excesiv de carne roșie a fost asociat în unele studii cu un risc crescut de sindrom metabolic, care include obezitatea abdominală, rezistența la insulină, tensiune arterială crescută și niveluri anormale de lipide în sânge.

”Carnea asta roșie, tare, vă dați seama că este toxică. Nu numai pentru creier, dar și pentru ficat, și pentru organism. Nu poți digera totul. Și să nu uităm că al doilea creier al organismului este în intestin. De aceea noi trebuie să gândim foarte bine ce se întâmplă în partea de jos a corpului, deoarece intestinul acesta trebuie să funcționeze. A funcționat intestinul, este minunat! Dacă mergem mai departe cu ceea ce ne trebuie nouă, am spus de mișcare, ne trebuie un aer cât mai curat. Nu știu de ce dar noi parcă suntem împotriva noastră. Noi facem poluare. De ce facem poluare? Parcă noi nu am avea copii. Toate distrug sănătatea copiilor noștri”, a spus Prof. dr.Vlad Ciurea.