17.4 C
Iași
vineri, iulie 26, 2024

De ce se aburesc geamurile termopan pe interior. Cum să previi acest lucru dăunător pentru sănătate

Must Read

De ce se aburesc geamurile termopan pe interior? Aburirea ferestrelor este unul dintre cele mai neplăcute fenomene ce apar în sezonul rece. În plus, ferestrele aburite pentru o perioadă îndelungată pot duce la probleme de sănătate. 

Aburirea ferestrelor termopan pe interior se datorează, de obicei, unei diferențe mari de temperatură între interior și exterior. Acest fenomen apare atunci când umiditatea din interiorul locuinței condensează pe suprafața geamului rece.

Din fericire, există câteva modalități prin care poți preveni aburirea geamurilor termopan.

De ce se aburesc geamurile termopan pe interior. Cum să previi acest lucru dăunător pentru sănătate

Iată ce poți face pentru a nu avea umiditate crescută în locuința ta:

Aburirea geamurilor este mai probabilă atunci când nivelul de umiditate din interiorul locuinței este prea mare. Utilizarea unui umidificator poate ajuta la menținerea unui nivel optim de umiditate, evitând astfel condensarea pe geamuri.

Asigură-te că aerisești în mod regulat încăperile pentru a permite schimbul de aer între interior și exterior. Ventilarea contribuie la reducerea umidității și la prevenirea aburirii geamurilor.

Folosirea dispozitivelor de absorbție a umidității. Există dispozitive speciale pentru absorbția excesului de umiditate din încăperi, cum ar fi saci cu gel de silicați sau dispozitive electrice de absorbție a umidității. Acestea pot fi plasate în apropierea geamurilor sau în zonele cu probleme de condens.

Asigură-te că temperatura în încăperi este uniformă și că nu există diferențe mari între temperatura din interior și cea din exterior. Poți folosi perdele sau jaluzele pentru a reduce răcirea excesivă a geamurilor.

Geamurile termopan trebuie să fie etanșe pentru a evita intrarea aerului umed în spațiul dintre sticle. Verifică etanșeitatea ferestrelor și înlocuiește garniturile sau reface etanșeizarea, dacă este necesar.

Aburirea geamurilor termopan nu este doar o problemă estetică, ci poate contribui și la formarea de mucegai și la deteriorarea ferestrelor. De asemenea, poate afecta calitatea aerului din interiorul locuinței. Dacă problema persistă, este recomandat să consulți un specialist și să verifici dacă există defecțiuni în sistemul de etanșeizare al ferestrelor.