30.3 C
Iași
joi, iulie 18, 2024

Rețeta de cârnați de casă care va fi pe placul tău

Must Read

Mulți dintre noi mergem la cumpărături și vedem cârnații care arată minunat, însă atunci când îi gustăm, suntem dezamăgiți de gustul lor. De aceea, ca întotdeauna, este mai bine să îi facem singuri.

Astăzi îți voi împărtăși rețeta unor cârnați ed casa super delicioși, perfecti pentru a-i găti la grătar și pentru a savura niște choripanes, sau pentru a începe cu niște aperitive înainte de a aprinde grătarul.

Ingrediente pentru a face cârnați de casa de calitate:

2 kg de carne de porc fără grăsime sau sorici
2 kg de carne de vită fără grăsime sau piele
1 kg de grăsime de porc (recomandat să utilizăm slănină și ceafă)
100 de grame de sare
4 linguri de cimbru uscat
2 linguri de ardei iute măcinat
1 lingură de cimbru proaspăt
1/2 lingură de piper negru măcinat
1/2 lingură de nucșoară măcinată
1 lingură de usturoi pudră sau proaspăt mărunțit
1 pahar de vin roșu
Ață pentru legat

Intestine de porc pentru umplut: puteți găsi piele de porc uscată și sărată, ce trebuie clătită și hidratată într-o apă ușor acidificată cu oțet înainte de utilizare.
Pentru a o desfășura, plasați un capăt sub un robinet și treceți apă rece prin ea ca și cum ar fi un furtun. Dacă nu puteți găsi intestine de porc, puteți folosi folie de plastic, puneți un strat subțire de amestec pe ea, rulați-o și apucați-o de capete, răsucind-o ca și cum ați împacheta un caramel alungit.

Puneți cârnații în congelator și îndepărtați folia înainte de a-i pune pe grătar. Dacă amestecul a fost bine făcut în timpul prelucrării, nu se vor dezintegra și vor menține forma în timpul gătitului.
##Pregătirea cârnaților de casa:

Treceți carnea de porc și grăsimea prin mașina de tocat carne folosind o sită groasă. Tocați doar o dată și păstrați amestecul la frigider, pentru a menține o temperatură scăzută.
Adăugați sarea și toate condimentele într-un bol și turnați vinul.

Amestecați bine și apoi adăugați totul peste carnea tocată.
Frământați energic până la incorporarea totală a ingredientelor. Amestecul trebuie să obțină o consistență pastoasă. Frământați timp de unul sau două minute. Este important ca amestecul să fie rece.
##Umplerea cârnaților:

Schimbați sita de la mașina de tocat cu un set de umplere și introduceți intestinele de porc. Apoi umpleți mașina cu amestecul și umpleți intestinele cu acesta.
După ce s-au umplut, legați cârnații în dimensiunea dorită. Este important să înțepați cârnații cu un ac pentru a elimina aerul.
Păstrați cârnații în frigider pentru a-i consuma în următoarele două sau trei zile.

În congelator, la -18°C, aceștia pot fi păstrați până la șase luni.
Așadar, acum poți să îți surprinzi familia și prietenii cu niște cârnați de casă delicioși. Prepară această rețetă simplă și gătește-i pe grătar sau în orice alt fel îți place. Nu uita să savurezi împreună cu o persoană dragă și să te bucuri de aceste momente speciale. Poftă bună!