17.4 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Rețeta de salată de boeuf a chefilor. Ce trebuie să pui în ea pentru un gust desăvârșit

Must Read

Rețeta de salată de boeuf a chefilor. Ce trebuie să pui în ea pentru un gust desăvârșit? Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare, însă contează foarte mult felul în care o faci. 

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru salata de boeuf, exact cum o fac chefii în bucătărie:

Ingrediente

1,5 kg cartofi roșii750 gr rasol de vițel cu os750 gr morcovi750 gr castraveciori murați500 gr gogoșari în oțet500 gr albitură( țelină, păstârnac și rădăcină de pătrunjel)250 gr mazăre congelată1 ceapă( pentru supă)sare, după gust

Pentru maioneză: 2 gălbenușuri fierte 1 gălbenuș crud 2 linguri de muștar clasic 750 ml ulei de floarea soarelui zeama de la 2 lămâi mai mici 1 lingură apă minerală.

Rețeta de salată de boeuf a chefilor. Ce trebuie să pui în ea pentru un gust desăvârșit

Mod de preparare:

Se pune rasolul de vită la fiert, în 3 litri de apă rece în care se adaugă și o linguriță de sare. Se pun la fiert și morcovii întregi, dar curățați, la fel și țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel.

Adăugăm în supă mazărea congelată și o lăsăm să fiarbă 10-12 minute, apoi o scoatem și pe aceasta și o scufundăm în apă rece pentru a nu se îngălbeni. Carnea o lăsăm în continuare să fiarbă până se desface de pe os și este bine pătrunsă. Abia apoi o scoatem și o lăsăm să se răcească. Cartofii bine spălați, îi fierbem nedecojiți, în apă cât să fie bine acoperiți. Îi fierbem până se pătrund la testul cu furculița, apoi îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi lăsăm să se răcească pentru a-i putea curăța și toca. După ce toate ingredientele s-au răcit, le tocăm în cuburi mici și le amestecăm într-un vas. Adăugăm și mazărea și castraveciorii tocati și bine scurși, dar și gogoșarii, de asemenea tocați cuburi și scurși.

Se amestecă cu maioneza și se condimentează după gust.

Unii chefi pot adăuga ingrediente suplimentare pentru a aduce un plus de savoare, cum ar fi murături, iaurt, hrean sau alte condimente preferate. Alegeți ingredientele de cea mai bună calitate pentru a obține o salată de boeuf delicioasă.