21.1 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Teodosie risca sa fie Inchis!

Must Read

Procurorii DNA, Serviciul teritorial Constanța, au dispus începerea urmăririi penale față de IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului. Acesta este acuzat de cumpărare de influență.
ÎPS Teodosie este urmărit penal

Procurorii DNA, Serviciul teritorial Constanța, au dispus începerea urmăririi penale față de IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului. Pe numele său real Petrescu Teodosie, acesta este acuzat de infracțiunea de cumpărare de influență.

Urmărirea penală a fost declanșată și împotriva unui consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

Conform ordonanței emise de procurori, în luna iulie a anului 2023, Înalt Prea Sfințitul Teodosie ar fi promis unui om de afaceri suma de 160.000 de lei. Suma reprezenta un procent de 20% din totalul de 800.000 de lei. Banii urmau să fie obținuți de omul de afaceri, martor în cauză, pentru Arhiepiscopia Tomisului.

Acesta ar fi susținut că îi poate influența pe funcționarii cu drept de decizie din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. În cadrul acelei întâlniri ar fi participat și celălalt suspect, implicat în negocierea termenilor. Potrivit procurorilor acordul privind punerea în practică a acestei „înțelegeri” ar fi fost stabilit.

Conform declarației emise de DNA, este vorba despre suma de 800.000 de lei. Aceasta ar fi trebuit să fie alocată pentru susținerea financiară a unor lucrări de construcție sau reabilitare a unor unități de cult aflate sub autoritatea Arhiepiscopiei Tomisului.

Există și o înregistrare
Recent, Recorder a difuzat o investigație în care apare și Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. În înregistrarea video, părintele Leașcu îi sugerează lui ÎPS Teodosie că ar putea facilita obținerea fondurilor.

El ar fi avut „intrare” la Secretariatul de Stat pentru Culte, de unde trebuiau luați banii. Este vorba despre o sumă cifrată în jurul a 800.000 de lei. Intervenția ar fi fost în schimbul unui comision de 20%, echivalentul a 160.000 de lei.

ÎPS Teodosie a consimțit, afirmând că aceasta este o oportunitate divină. Înregistrarea cu camera ascunsă l-a surprins pe Arhiepiscopul Tomisului. Mai târziu, atunci când a fost contactat de jurnalistul Alex Nedea, ÎPS Teodosie a respins vehement întâlnirea cu presupusul om de afaceri.

Cred că la mijloc este o gogoașă. Doamne ferește! Nu am auzit de așa ceva! Cum să spun așa ceva? Nu am avut asemenea discuții și nu mă ocup cu așa ceva. Cum să discut pentru nu știu ce. Nu mă interesează comisioanele. Nu dau niciun comision”, a spus ÎPS Teodosie