8.2 C
Iași
joi, februarie 22, 2024

Adevăratul motiv pentru care Mirabela Dauer nu mai ţine legătura cu fiul său: „Niciodată nu o să-l mai văd”

Must Read

În martie 1977, Mirabela Dauer îşi strângea pentru prima dată bebeluşul la piept. Bucuria ei avea să fie, însă, destul de scurtă, căci şi-a pierdut copilul la divorţ, după ce, susţine artista, fostul soţ i-ar fi înscenat un adulter. De mai bine de două decenii, Mirabela şi fiul ei, Dan Alexandru Popovici, nu-şi mai vorbesc.

Mirabela Dauer a avut un singur fiu. Nu a avut, însă, parte de bucuria de a-şi vedea unicul copil crescând. Artista vorbește rar despre relația pe care o are cu fiul ei. Dan Alexandru, acum în vârstă de 46 de ani, a rămas în grija tatălui său după divorț, Mirabela Dauer plătindu-i pensie alimentară până la majorat.

A fost căsătorită de două ori

Mirabela Dauer a avut două căsnicii. Avea doar 18 ani când s-a căsătorit cu primul soţ, Willy Dauer. La vremea aceea, tânăra era interesată mai degrabă să-şi construiască o carieră decât o familie. Aşa se face că a prins un contract de patru ani în Iugoslavia, iar când s-a întors în România, a decis de comun acord cu soţul ei să divorţeze. A fost un divorţ atipic şi au rămas în relaţii bune:

„Unde a fost nunta, a fost și divorțul. Era Biserica Sfânta Vineri și, vis-a-vis, era Tribunalul Sectorului 4. Și, lângă biserică, era Restaurantul Unirea. Acolo a fost cununia, acolo am și divorțat! Băieții au băut bere, eu am băut suc, am mâncat. Prieteni ne-am despărțit. Eu voiam să cânt, nu mai voiam să plec la serviciu. Am plecat în Iugoslavia, am plecat patru ani, și când am venit, am divorțat„, a povestit artista în podcasul lui Adrian Artene.

Nici a doua oară nu a fost cu noroc. Ba, dimpotrivă! Căsnicia cu regizorul Traian Popovici a fost un coşmar, după spusele artistei. Acesta era un bărbat violent, care avea viciul alcoolului. Iar cireaşa de pe tort, care a determinat-o pe Mirabela să ceară divorţul, a fost un episod petrecut pe Litoral, când artista a fost bătută de Popovici cu fierul de călcat, agresiune în urma căreia a avut nevoie de 10 zile de spitalizare.

Mirabela Dauer şi-a pierdut singurul copil la divorţ

În anul 1980, după opt ani de mariaj, cei doi au divorțat, iar băiatul lor a rămas în grija tatălui. Popovici a mers după soția sa, aflată în turneu, la mare și, aflat în stare de ebrietate, a intrat în camera de hotel și a bătut-o cu fierul de călcat. În cartea biografică „Pe drumul vieții”, solista a povestit și despre violențele fizice la care a fost supusă, în timpul căsniciei.

„Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980. Eram cu el şi copilul. Eu cântam pe litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câștig mulţi bani, pentru că aşa voia soţul meu.

Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cameră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieşise din camere să vadă ce se întâmplă”, a scris Mirabela Dauer în cartea autobiografică.

Avocatul care ar fi trebuit să-i apere drepturile i-a făcut manevră

După 10 zile de spitalizare, artista s-a externat şi a cerut divorțul. Dar divorţul nu avea să aducă sfârşitul suferinţelor ei, ci, am putea spune, chiar începutul. În urma divorţului, artista a pierdut custodia copilului său. Mirabela susţine că soţul ei i-a înscenat un adulter şi că avocatul care ar fi trebuit să-i apere drepturile „a vândut procesul avocatului lui Popovici. La proces, fostul meu soţ a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot”.

În urma acestui şoc, tatăl Mirabelei a paralizat şi, în scurt timp, a plecat în veşnicie.

„Tatăl meu a paralizat din cauza asta. El îl adora pe Nanu. Când mi-au luat copilul şi a văzut ce tristă eram, atâta tristeţe a adunat în el… S-a întors cu faţa la perete şi a murit”, a povestit, la un moment dat artista.

Crescut de tată, Dan Alexandru a fost victima alienării parentale. Tatăl său l-a întors împotriva mamei sale, iar furia acestuia vizavi de mama sa durează de mai bine de patru decenii. Într-un interviu mai vechi, Dan Alexandru Popovici spunea că nu o consideră pe Mirabela mama lui, ci o simplă artistă.

„Eu nu o consider pe Mirabela mama mea, ci o solistă de muzică uşoară care îmi este datoare cu nişte bani”, declara bărbatul în vârstă de 46 de ani.

Artista a încercat de-a lungul timpului să reia relația cu fiul ei, însă nu a avut succes. Ea spune că s-a împăcat cu ideea că așa a fost să fie şi că preferă distanţa în locul unei relaţii forţate şi false. Și, decât o relație forțată și falsă, mai bine distanța.

„Nu aș vrea să mă caute”, spunea artista la începutul anului, într-un interviu TV.

Acum, artista mai speră doar că „poate vreodată în viaţa lui, cât oi mai fi eu pe pământul ăsta, o să îşi dea seama că el a greşit vizavi de mine şi că tot ce a fost în viaţa lui, a fost o minciună”.

Mirabela Dauer îi reproşează fiului ei că ar fi putut măcar să încerce să cunoască adevărata faţă a mamei lui în pofida urii care i-a fost inoculată de cei din jur, mai cu seamă de tatăl lui.

„(…) este atât de înrăit de oamenii din jurul lui, încât niciodată nu o să-l mai văd. El nu mă cunoaște cu adevărat, e tardiv! Nu are amintiri cu mine, i s-au șters toate.

Au fost niște oameni în jurul lui care m-au urât, inclusiv taică-su. Nimeni nu i-a spus nimic bun de mine și atunci el nici nu a fost interesat să afle despre mine. (…) Am făcut tot ce se poate posibil. Nu se poate, el este montat de niște oameni. El nu are ce să ierte la mine, dar i s-au spus lucruri rele. Au fost minciuni, oribilități. Noi nu suntem certați, doar despărțiți”, mărturisea Mirabela Dauer în podcastul lui Mihai Morar, „Fain și simplu”, în urmă cu câțiva ani.