16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Veste proastă pentru șoferi! Amenzi mai mari din 2024

Must Read

Veste proastă pentru șoferi! Conducătorii auto ar putea primi amenzi mai mari începând cu anul 2024! 

Acest lucru s-ar putea întâmpla deoarece salariul minim a fost majorat în luna octombrie la suma de 3.300 de lei. Practic, punctul de amendă este 10% din valoarea salariului minim, dar de câţiva ani această valoare a fost îngheţată la 145 de lei.

Dar, în prezent, aleșii iau în calcul alinierea punctului de amendă la valoarea salariului minim. Dacă acest lucru se va întâmpla, valoarea punctului de amendă ar putea să ajungă la 330 de lei, ceea ce înseamnă mai mult decât dublul valorii pe care o are acesta în prezent.

Amenzi mai mari din 2024. Ar putea exista amenzi de 33.000 de lei!

De exemplu, pentru un gest aparent banal, vei putea plăti o amendă mult mai mare. Dacă vei fi prins în trafic fără centura de siguranţă, vei primi 3 puncte de amendă. În prezent valoarea unei amenzi pentru nepurtarea centurii de siguramță este de 435 de lei, însă cuantumul aceleaiți amenzi ar putea ajunge începând cu anul viitor la 990 de lei, aproape 200 de euro, sumă deloc mică pentru majoritatea șoferilor din România.

Și cei care vorbesc la telefon (deși acest lucru este total interzis atunci când ești la volan) vor plăti mult mai mult. Amenda pentru această contravenție ar putea ajunge până la suma de 2.600 de lei. În plus, conducătorilor auto care vor fi prinși de către poliție că vorbesc la telefon (fără a folosi un sistem hands free) li va putea suspenda şi permisul auto pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru alte contravenţii mai grave, pe care poliţiştii le încadrează în clasa a 5-a de amenzi, adică aplicarea de 100 de puncte de amendă, valoarea acesteia ar putea ajunge şi la suma de 33.000 de lei, adică undeva la 6.600 de euro, în multe cazuri cam cât valoarea unei maşini pe care o conduc șoferii din România.