16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Ce pensie are Cornel Palade, după mulți de ani de muncă: „Nu mă plâng”

Must Read

Cornel Palade a spus în emisiunea lui Cătălin Măruță ce pensie încasează lunar de la stat. Actorul de comedie nu se plânge de banii pe care îi primește și spune că se descurcă așa cum poate.

Cu o carieră de peste 40 de ani, Cornel Palade, în vârstă de 70 de ani, a dezvăluit ce pensie are. Deși mulți s-ar fi așteptat la sume colosale, actorul de comedie primește lunar 1.450 de lei. Palade nu se plânge și spune că se descurcă așa cum poate și nici nu consideră că are „mari merite’ ca să primească bani mulți din partea statului.

„În următorii 50 de ani cred că o să-și revină țara, am pensia de 1.450 de lei, dar nu mă plâng, poate e mică, dar mulțumesc lui Dumnezeu, mă descurc. Nu sunt procuror, nu sunt judecător, nu sunt om politic, ce merite am eu ca să am ditamai pensia? Am atât cât am, asta e, dacă e nevoie mai dau și din pensia mea jumătate. Bine că au reușit parlamentarii și și-au tăiat singuri pensiile speciale, Curtea Constituțională o să le dea peste mână, ce milă mi-e de ei!’, a declarat Cornel Palade la emisiunea lui Cătălin Măruță, potrivit cancan.ro.

Și a continuat: „Știi care e secretul fericirii? Să te mulțumești cu puțin! Știi cine îmi face mie programul? Dumnezeu, el îmi spune ce să fac, unde să mă duc. Săptămâna trecută m-am trezit și am zis că vreau să merg la o biserică… cât mă pregăteam, nu am zis nimănui, a fost un gând al meu. Cine crezi că mă sună? Starețul să îmi spună că știe că vin’

Actorul de comedie spunea că acum trăiește doar din pensie, însă nu se plânge. „Nu am proiecte, stau acasă. Sunt pensionar, trăiesc ca o plantă. Asta este. Domnul Țociu (Romică Țociu – n.r) este bine și el, era prin vacanță. Chiar m-a sunat, zilele trecute, să îmi povestească ce a făcut pe acolo. Ce să facem? Dăm înainte’, a declarat Cornel Palade pentru Click!.

Romică Țociu a fost trădat de Cornel Palade pentru bani

Invitat la podcastul Mirelei Vaida, actorul a povestit că de peste 30 de ani a apărut pe scenă alături de Cornel Palade, însă acesta l-a trădat la un moment dat din cauza banilor.

„Meseria asta dacă nu o faci așa, nu iese. Lucrul ăsta vine din lucrul în echipă. În momentul când îți iubești și îți iubești partenerul, trebuie să fii corect. Nu poți să îl lași să stea o oră și tu să vii după două, el nu poate să facă asta. Disciplina de teatru a fost mereu, pentru că totdeauna am lucrat cu program. În 33 de ani nu am întrâziat la niciun spectacol’, mărturisește Romică Țociu, potrivit unica.ro.

Romică Țociu a fost foarte dezamăgit când a aflat că Palade l-a trădat din cauza banilor. „Repetând cu Cornel, urma să plecăm la mare. Vine și spune: «Eu nu mai merg la mare. Am vrut mai mult și am cerut și pentru tine mai mult, dar nu au vrut să ne dea. Alex Jula a făcut o trupă și mă duc cu el în țară». În momentul ăla a căzut casa pe mine. Nu puteam să-i reproșez nimic, era vorba de bani, de cariera lui. Posibil cu Jula câștiga mai mult. În perioada aia nu aveam mintea la trădări, nu știam ce e aia trădare. Am rămas cu Doru Octavian Dumitru. Ne-am dus la mare, Cornel a plecat. În momentul ăla am bubuit litoralul’, a povestit comediantul.