16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Când trebuie să împodobești, de fapt, bradul. Aduce ghinion dacă faci asta în altă zi!

Must Read

În tradițiile și superstițiile populare, există unele păreri referitoare la momentul potrivit pentru a împodobi bradul de Crăciun. Cu toate acestea, aceste credințe pot varia în funcție de cultură și regiune.

În general, nu există o regulă strictă și fiecare familie decide când este momentul potrivit pentru a-și decora bradul. Însă, în popor se spune că dacă nu respecți tradițiile vei avea ghinion tot anul ce urmează.

Când trebuie să împodobești, de fapt, bradul

Iată câteva dintre tradițiile populare privind momentul potrivit pentru împodobirea bradului de Crăciun. Tradiția românească spune că bradul de Crăciun nu se aduce în casă și nu se împodobește decât în Ajunul Crăciunului.

Însă, multe familii de români obișnuiesc să împodobească bradul înainte de Ajunul Crăciunului, adesea în perioada de la mijlocul lunii decembrie până la 24 decembrie sau chiar la începutul lui decembrie, pentru a profita cât mai mult de atmosfera festivă a sărbătorilor.

Pe de altă parte, britanicii obișnuiesc să împodobească bradul în prima zi a Postului Crăciunului. De asemenea, în anumite tradiții creștine, oamenii își împodobesc bradul în prima duminică de Advent, care marchează începutul sezonului de Advent, perioada de patru săptămâni înainte de Crăciun.

Advent semnifică începutul anului creștin. Este o sărbătoare celebrată mai ales de catolici, care debutează cu patru duminici înainte de ziua de Crăciun sau în duminica cea mai apropiată de 30 noiembrie. Echivalentul acestui eveniment pentru ortodocși ar putea fi Postul Mare, având în comun faptul că oamenii se pregătesc spiritual pentru Nașterea Mântuitorului.

Americanii obișnuiesc să amplaseze bradul în casă imediat după Ziua Recunoștiinței, zi care este celebrată în a patra joi din noiembrie.

În unele culturi, oamenii își împodobesc bradul în ziua de 6 decembrie, la sărbătoarea Sfântului Nicolae.

Pe lângă brad, creștinii pregătesc și așa numitele coronițe de Crăciun, pe care le agață pe ușile de la intrare. Acestea simbolizează sănătate și noroc, iar forma lor rotundă reprezintă veșnicia dragostei. O altă plantă care se folosește în case în preajma Crăciunului și a Anului Nou este vâscul. Se spune că această plantă este tămăduitoare, simbolizând armonia și pacea, în unele popoare.