17.4 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Cum să ai grijă de animalele de companie în sezonul rece. Ce trebuie să faci pentru sănătatea lor

Must Read

Cum să ai grijă de animalele de companie în sezonul rece. Ce trebuie să faci pentru sănătatea lor atunci când temperaturile scad dramatic?

Îngrijirea animalelor de companie în sezonul rece este esențială pentru a le asigura sănătatea și confortul. În timpul iernii, mai ales atunci când temperaturile scad sub limita înghețului, atenția ta trebuie sporită, mai ales dacă ai animale care petrec multă vreme afară.

Cum să ai grijă de animalele de companie în sezonul rece

Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de animalele tale de companie în timpul iernii, iar prietenii blănoși să nu sufere deloc:

Câini și pisici

În primul rând, este foarte important ca în măsura în care este posibil, să ții animalele de companie în interior, mai ales în zilele reci și friguroase.

Însă, dacă animalele tale petrec mult timp afară, asigură-le un adăpost corespunzător, izolat termic, cu un culcuș confortabil și uscat.

Atunci când le lași afară, supraveghează-le timpul și adu-le în casă dacă temperaturile sunt prea scăzute sau există condiții meteorologice nefavorabile.

De asemenea, folosește unguente speciale pentru protejarea tălpilor animalelor pe timpul iernii, în special dacă folosești săruri de topire a gheții pe trotuare sau drumuri. Asigură-te că animalele au întotdeauna apă proaspătă la dispoziție. Umiditatea din casă poate scădea în timpul iernii, așa că poți folosi umidificatoare pentru a menține un mediu confortabil.

De asemenea, animalele pot avea nevoie de mai multă hrană în sezonul rece pentru a-și menține greutatea și a-și menține căldura corporală.

Animalele de companie mici (șoareci, hamsteri)

Animalele de companie mici pot fi chiar mai sensibile la frig decât câinii și pisicile. Așadar, asigură-te că locul unde sunt ținute este la o temperatură confortabilă, evitând expunerea directă la curentul de aer rece.

Totodată, dacă animlalele sunt ținute în colivii, nu ezita să adaugi un strat suplimentar de paie sau rumeguș (în funcție de nevoile animalului tău) pentru a oferi izolație termică.

Totodată, evită plasarea coliviilor în apropierea surselor directe de căldură sau în locuri unde temperatura poate fluctua semnificativ.