7.3 C
Iași
joi, februarie 29, 2024

Un vasluian a cerut de la primărie ajutorul de înmormântare în avans. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?!”

Must Read

Solicitare inedită în Vaslui, Un bărbat a cerut de la primărie ajutorul de înmormântare în avans. Inițial, primarul a crezut că este o glumă, dar când a văzut că localnicul devine insistent, a sunat, totuși, la Curtea de Conturi, să verifice legalitatea unei astfel de plăți.

Răspunsul primit a fost, însă, negativ. “La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?!”, și-ar fi motivat bărbatul cererea, scrie Vremea Nouă.

Întâmplarea a avut loc în comuna Băcești, județul Vaslui. Un bărbat a mers la primărie și a cerut ajutorul de înmormânare în avans. “La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltã?! Eu îi vreau acum, cât trãiesc. Și dacã e un drept al meu, de ce sã nu beneficez în timpul vieții?”, și-a motivat localnicul solicitarea, scrie sursa citată. Inițial, primarul a crezut că bărbatul glumește.

Ulterior, când a văzut că acesta devine insistent, edilul a sunat la Curtea de Conturi, să verifice dacă legea permite plata acestui ajutor în avans.

În Bãcesti, ajutorul de înmormântare pentru persoanele fără venituri este între 1.000 si 1.500 de lei, scrie sursa citată. Răspunsul primit de la Curtea de Conturi: legea interzice plata lui în avans. Contactat de jurnaliști, primarul comunei Băcești a preferat să nu comenteze situația.

“La Băcești sunt cei mai buni, cei mai frumoși și cei mai harnici locuitori din județul Vaslui”, a declarat primarul Horațiu Cărăușu pentru Vremea Nouă. Tot în Vaslui, o viitoare mămică a cerut de la primărie un avans pentru trusou, cu toate că femeia nu născuse încă, mai scrie sursa citată.

Ajutorul de înmormântare, 6.785 lei

Ajutorul de înmormântare se acordă doar în cazul în care defuntul a fost asigurat sau a avut o pensie. În plus, ajutorul se acordă de obicei de la Casa de Pensii. În momentul de față contravaloarea ajutorului de înmormântare este de 6.785 de lei.

În cazul comunei din Bălcești, ajutorul respectiv acordat persoanele non-salariate variază între 1.000 și 1.500 de lei. Primarul Horațiu Cărăușu a fost contatcat de jurnaliștii locali, însă a refuzat să comenteze situația.