13.9 C
Iași
sâmbătă, februarie 24, 2024

Lidia a fost abandonată la naștere, însă a luptat din răsputeri pentru viața sa. Acum studiază medicina și visează să își ajute semenii

Must Read

Lidia a fost abandonată la naștere, însă a luptat din răsputeri pentru viața sa. Tânăra a ajuns să studieze medicina, visează să își ajute semenii și este un exemplu pentru copiii greu încercați de soartă din România.

Lidia a fost abandonată de mama ei, în spital, imediat după ce s-a născut. Copila s-a născut cu probleme de sănătate și a învăţat să lupte de mică.

Însă, fetiței cu ochi mari și negri i-a surâs soarta, aceasta fiind luată în plasament de o familie din Cisnădie. “Acolo a fost toată susţinerea mea, toată dragostea de care am avut nevoie, de asta nici nu sunt un copil cu probleme, cum se mai întâmplă să fie. În familie există iubire, există practic atmosfera de familie mereu. Mai am doi fraţi şi ne înţelegem, glumim, povestim, avem o relaţie aşa de prietenie”, spune Lidia.

Absolventă a Liceului Teoretic Gustav Gundish din Cisnădie, profilul Filologie, Lidia a ales cariera de asistentă medicală, în locul celei de profesoară de Română. Fata este atrasă de Chirurgie, deşi este o specializare grea din Medicină.

“Este greu (la Chirurgie n.r.), dar de mică am fost atrasă de corpul uman, de organe. Ca o glumă şi când tăia mama porcul, îmi plăcea să pun mâna, să ating organele. (…) Eu sper să fiu un om dedicat meseriei, să o fac de drag, ca să ajutăm oamenii”, spune Lidia.

Lidia: ”Dacă simţi că eşti cu inima pentru ceva, atunci să te duci acolo”

Ajunsă la 19 ani, Lidia şi-a propus să nu urmeze exemplul celei care i-a dat viaţă: “Tot timpul m-am bazat pe ideea ca să nu ajung ca mama. Adică să ajung să nu am o meserie în mână, să nu îmi pot ajuta familia, să fac copii, să-i las, să uit de ei, pentru că ştiu prin ce am trecut eu şi ce am simţit eu când… Din câte am înţeles eu, m-a născut, m-am îmbolnăvit, m-a lăsat în spital şi nu m-a mai luat”, mărturiseşte Lidia, potrivit oradesibiu.ro.

Iar dacă simți uneori că totul este prea greu, Lidia are un sfat pentru toți copii care nu au o viață ca în povești: “Să lupte pentru visurile lor, indiferent ce spune lumea, pentru că şi eu am avut persoane care au spus “nu ai cum să reuşeşti”, indiferent de obstacole şi ceea ce se întâmplă, să nu renunţe! Dacă simţi că eşti cu inima pentru ceva, atunci să te duci acolo”.

Lidia este studentă în anul I la Facultatea de Medicină din Sibiu. Tânăra demonstrează că şi copiii din sistemul de protecţie socială pot fi exemple de succes.