17.4 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Ceaiul miraculos care te scapă de tuse şi răceală rapid. Secretul din cămara bunicilor

Must Read

Odată cu venirea sezonului rece, virozele și răcelile au ajuns să fie omniprezente în viețile noastre. Tusea, nasul înfundat, stari de amețeală, chiar și febră, toate acestea ajung să fie la ordinea zilei. 

Însă, există și modalități naturiste de a scăpa de efectele nedorite ale răcelii. Bunicii noștri știau foarte multe despre puterile binefăcătoare ale plantelor. Există multe rețete tradiționale pentru ceaiuri care să ajute la ameliorarea simptomelor tusei și răcelii, iar multe dintre ele au fost transmise din generație în generație în familii.

Ştiai că există un ceai care ameliorează simptomele răcelii şi vindecă tusea într-un timp extrem de scurt? Secretul acestui preparat este păstrat cu sfinţenie de bunicile noastre.

Iată o rețetă de ceai cu ingrediente care sunt frecvent folosite pentru a ajuta la combaterea tusei și răcelii.

Ceaiul miraculos care te scapă de tuse şi răceală rapid

Ingrediente:

o ceapă potrivităcrenguţe de busuioccimbrişor de câmpsoc

Mod de preparare:

Se pun 2 litri de apă la fiert. Se spală ceapa, se taie în patru şi se pune la fiert. Se adaugă o crenguţă de busuioc. Când apa începe să fiarbă, se adaugă o linguriţă de cimbrişor de câmp şi câteva flori de soc. Se opreşte focul, se acoperă şi se lasă la infuzat 20 de min.

După 20 de mininute se scot plantele, se lasă la răcit şi se adaugă miere după gust. Dacă îți place ca ceaiul să fie mai acrișor, poți adăuga zeama de la o jumătate de lămâie ori chiar câteva felii de lămâie cu coajă.

Poţi bea câte căni dorești din acest ceai. Atenţie! Nu adăuga mierea când preparatul este încă fierbinte!

De asemenea, hidratarea corespunzătoare prin consumul de ceai cald poate ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii. Însă, este important să consulți un medic dacă simptomele persistă sau se agravează. Ceaiurile ajută, însă dacă situația este gravă, numai un medic te poate ajuta!