3.2 C
Iași
miercuri, februarie 28, 2024

Iarnă istorică în România! Meteorologii AccuWeather au anunțat ce se întâmplă în ianuarie și februarie 2024

Must Read

Potrivit prognozei modificată de meteorologii AccuWeather, pe 2 ianuarie va fi lapoviță în București, iar mai apoi temperaturile vor crește. Abia spre finalul lunii, pe 27 ianuarie, sunt anunțate câteva ninsori.

Temperaturile în luna ianuarie vor fi în mare parte pozitive în timpul zilei, iar razele soarelui vor fi nelipsite din peisaj.

În februarie, în București, vremea va fi numai bună de plimbare. Temperaturi pozitive, în mare parte, dar vor fi și câteva zile cu ninsoare și ploaie.

Prognoza AccuWeather în următoarele patru săptămâni

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru aceastăsăptămână, pe întreg teritoriul țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.