16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă pentru Crăciun. Toată lumea îți va cere rețeta

Must Read

Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă pentru Crăciun? Dacă și tu ești iubitor de ciocolată caldă lângă bradul împodobit, trebuie să știi că există tot felul de rețete de casă, chiar mult mai bune decât cea pe care o găsești în magazine. 

Pentru a pregăti cea mai bună ciocolată caldă pentru Crăciun, poți să adaugi ingrediente care să ofere o aromă bogată și să aducă un strop de festivitate.

Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă pentru Crăciun.

Iată o rețetă simplă și delicioasă de ciocolată caldă pe care toată lumea o va adora!

Ingrediente:

2 căni de lapte
100g ciocolată neagră (cu un conținut ridicat de cacao)
2 linguri de cacao pudră
2-3 linguri de zahăr (sau după gust)
1/2 linguriță de extract de vanilie
Un praf de sare
Frisca sau fulgi de ciocolată pentru a decora (opțional)

Mod de preparare: 

Rade sau taie ciocolata în bucăți mici pentru a accelera procesul de topire. Într-un vas, adaugă ciocolata și pune cratița la foc mic. Ori folosește o metodă de topire la baie de aburi. Amestecă până când ciocolata este complet topită.

Într-un ibric sau într-o cratiță, încălzește laptele la foc mediu. Adaugă cacaoa pudră și amestecă bine până când cacaoa se dizolvă complet. Adaugă ciocolata topită în lapte și amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă.

Adaugă zahărul în compoziție, ajustând cantitatea după gust. Adaugă extractul de vanilie și un praf de sare pentru a evidenția aromele.

Fierbe compoziția la foc mic, amestecând constant pentru a evita lipirea ciocolatei de fundul vasului. Lasă să fiarbă câteva minute până când ciocolata caldă devine cremoasă și bine încorporată.

Toarnă ciocolata caldă în căni și decorează cu frișcă sau fulgi de ciocolată. Poți adăuga și un strop de scorțișoară sau nucșoară pentru o notă de arome festive. Poți personaliza această rețetă după preferințele tale, adăugând ingrediente suplimentare precum un praf de scorțișoară, un vârf de ardei iute sau o picătură de esență de mentă.