2.9 C
Iași
joi, februarie 22, 2024

UPDATE Internat prăbușit în Ordorheiu Secuiesc. Ultimul băiat scos de sub dărâmături a …

Must Read

Un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit, luni, peste patru copii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani. Trei dintre aceștia au fost scoși de sub dărâmături de pompieri și transportați la spital.  Ultima victimă scoasă de sub ruine, un băiat în vârstă de 17 ani, a murit. 

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

ACTUALIZARE 19:53 DSU transmite că acțiunile de căutare-salvare au încetat, iar forțele de intervenție se retrag. Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență, după prăbușirea internatului din Odorheiu Secuiesc, un băiat a murit, o fată este intubată și va fi transportată la un spital din Târgu Mureș, în timp ce alte două adolescente sunt conștiente, dar au suferit diverse traumatisme.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Bilanţ final: o victimă decedată, o victimă cu traumatisme severe, intubată, două victime conştiente, cu diverse traumatisme”, precizează DSU.

ACTUALIZARE 19:50 Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că una dintre victime va fi transportată la o unitate medicală din Târgu Mureş. Întrucât condiţiile nu permit transportul cu elicopterul, aceasta va fi dusă cu o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

ACTUALIZARE 19:20 Potrivit informațiilor Digi24.ro, ultimul elev scos de sub dărâmături, în vârstă de 17 ani, a decedat. „Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

ACTUALIZARE 18:37 A patra victimă a fost scoasă de sub dărâmături, se află în stop cardio-respirator și se fac manevre de resuscitare, transmit autoritățile.

ACTUALIZARE 18:28 Clădirea care s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, în Odorheiu Secuiesc aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. În partea din imobil care s-a prăbuşit erau camere în care erau cazaţi elevii care stau la internat. Una dintre victimele găsite se află în comă, au declarat reprezentanţii Primăriei, citați de News.ro.

ACTUALIZARE 18:20 Potrivit informațiilor Digi24.ro, echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă și acționează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

ACTUALIZARE 18:10 Purtătorul de cuvânt la Primăria Odorheiu Secuiesc, Noemi Zerger: „Încă o persoană este căutată și în acest moment, sperăm că va fi găsită în viață. Trei persoane au fost transportate la spital. Două sunt în afara oricărui pericol, iar a treia este în comă”.

Citește mai mult la: